Читај ми!

Висок водостај и нулта видљивост отежавају потрагу за дечацима у Дунаву код Апатина

Наставља се потрага на Дунаву код Апатина где су у понедељак у послеподневним сатима нестала двојица дечака. Командир Ронилачке јединице Жандармерије Игор Грцић истиче да је потрага за дечацима отежана због вишег водостаја реке, као и због нулте видљивости.

Дечаци, који имају десет и једанаест година, нестали су у понедељак у послеподневним сатима код обале Дунава у Апатину. Последњи пут су виђени у близини Кајак клуба и од тада им се губи сваки траг. 

Игор Грцић истиче да је Полицијска управа у Сомбору, чим се сазнало за нестанак дечака, ангажовала све своје расположиве снаге и да се укључила и Ронилачка жандармерија.

"Ангажоване су све расположиве снаге у делу обале и приобаља где се догађај десио. Рониоци на терену претражују подводну претрагу и путем сонара од стране службеника у Сомбору Сектора за ванредне ситуације претражује се остатак приобаља", наводи Грцић.

Указује да је тренутно на Дунаву веома висок водостај за ово доба године и да је веома јака водена струја.

"Сама чињеница да је ово нулта видљивост у води, значи не постоји никаква видљивост, отежава потрагу", наглашава командир Ронилачке јединице.

Додаје да пронађени бицикли указују да су деца нестала на тој локацији и да је одатле и кренула потрага за њима.

Грцић посебно апелује на све грађане на одговорно понашање приликом боравка на води и у близини воде, поготово пред летњу купалишну сезону.

"Поготово апелујем на родитеље с малом и малолетном децом да децу не пуштају без надзора, односно да у летњој сезони не пуштају на неуређена купалишта и места где не постоје спасилачке службе, како би сви заједно допринели да се овакви догађаји смање, односно да их више уопште не буде", апелује Грцић.

Породице моле све оне који су видели дечаке или имају неке информације да се јаве на телефон 061-1476221 или да дођу у полицијску станицу.

понедељак, 11. децембар 2023.
2° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу