Читај ми!

Градске власти одлучиле да сачекају са демонтажом старог Савског моста

Са демонтажом старог Савског моста у Београду ће се сачекати јер је потребно да се уради и тунел, будући да без њега мост нема исту сврху, каже градоначелник Београда Александар Шапић.

Александар Шапић истиче да ће само са тунелом нови Савски мост и саобраћајница са Новим Београдом бити значајно различити него данас.

"Постоји један пројекат који суштински мења слику Београда у погледу саобраћаја и сматрао сам уколико се крене са реализацијом пројекта моста и он се заврши и тунел остане за три или четири године, онда тај мост неће имати ни приближну сврху коју би имао са тунелом, тако да ћу о томе говорити веома брзо", рекао је Шапић.

Градоначелник Београда истиче да је што се тиче демонтаже моста све спремно.

"Све је готово, све је стигло, али смо одлучили да успоримо са пројектом моста, док не стигне пројекат тунела и тај пројекат је значајно убрзан", објаснио је Шапић.

Завршено постављање расвете и повезивање челичне конструкције Бранковог моста

Шапић је навео и да се уређују насеља у Београду и да грађани тих насеља позитивно реагују на то и да ће са резултатима велике акције сређивања изаћи на јесен.

Што се тиче Бранковог моста, Шапић је рекао да је завршено постављање расвете и повезивање челичне конструкције леве и десне стране и да је то обављено без већих гужви у саобраћају. 

Градоначелник Београда се осврнуо на то што постоје гужве у Вишњичкој улици која се тренутно проширује. Каже да ће становници имати много веће бенефите јер ће саобраћај да се одвија много брже.

"То ће бити потпуно нови булевар са додатним бројем трака, са траком за јавни превоз и о томе ћемо тек причати на наредним конференцијама", рекао је Шапић и истакао да се ради велики број улица у граду.

Дани породице 17. и 18. јуна - центар града ће бити затворен

Шапић је подсетио да ће Дани породице бити организовани 17. и 18. јуна и да ће на два дана центар града бити затворен због организовања различитих догађаја - од спортских, културно-уметничких до забавних манифестација на преко 10 локација.

Истиче да та манифестација има за циљ да промовише традиционалне вредности.

Градоначелник Београда је најавио и да ће манифестација кренути са колективним венчањем испред Старог двора. 

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво