Читај ми!

МУП: Надзор над радом стрелишта

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе за управне послове, у складу са мерама Владе Србије о контроли стрељана, врше надзор над радом стрелишта која имају регистровано оружје.

МУП је саопштио да се надзор се врши у циљу контроле одговорне, као и затечених запослених особа – да ли имају издата одобрења за рапоређивање запослених особа која долазе у контакт са оружјем (морају испуњавати све услове из чл. 11 Закона о оружју и муницији).

Контролисаће се и просторно-технички услови за безбедан смештај и чување оружја, односно да ли је оружје ускладиштено на законом прописан начин у месту седишта правног лица, односно да ли је смештено у посебној просторији у металним ормарима, касама, сефовима и трезорима и да ли се оружје држи одвојено од муниције.

МУП ће у стрелиштима проверавати и да ли затечено оружје одговара броју и подацима о оружју који се за то правно лице воде у евиденцијама овог министарства.

Контролисаће се и евиденција о набављеном оружју и основним деловима; набављеној муницији; о потрошеној муницији и о запосленима – да ли се евиденције воде на прописаним обрасцима, да ли се воде уредно и ажурно и да ли се чувају трајно, да ли се уредно издају прописане исправе за пренос оружја и муниције.

Провераваће се и евиденција о особама обученим за руковање ватреним оружјем и издатим потврдама о похађању обуке и издатим уверењима о обучености у руковању ватреним оружјем уколико се на стрелишту изводи и обука у руковању ватреним оружјем.

Такође, у надлежности Сектора за ванредне ситуације је издавање мишљења о испуњености просторно-техничких услова за безбедан смештај и чување оружја и муниције, као и давање мишљења у вези са коришћењем стрелишта, саопштио је МУП.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво