Читај ми!

Ученици осмог разреда из Обилића и Вучитрна код вршњака у Новом Саду

Ученици завршних разреда основних школа на српском језику из општина Обилић и Вучитрн боравили су три дана у Новом Саду и упознали се са знаменитостима тог града, а њихову екскурзију организовали су и финансијски помогли хуманитара организација "Српска солидарност", организација "НИТ" и Kанцеларија за KиМ Владе Србије.

Председник Привременог органа општине Обилић Горан Данчетовић рекао је да су осмаци са Kосова и Метохије изразили жељу да посете Нови Сад, а захваљујући људима добре воље организовано је тродневно путовање и боравак уз низ пратећих садржаја, као и матурско вече.

Оснивач Српске солидарности Бранко Антић навео је да су девојчице и дечаци из енклава Бабин Мост, Прилужје, Племетина и Црквена Водица имали прилику да се међусобно друже, обиђу Нови Сад и његову околину, верско и културно наслеђе и знаменитости овог дела Србије.

"Српска солидарност" је до сада обезбедила летовање на црногорском приморју за 300 малишана са Kосова а за 250 малишана ђачке екскурзије.

Помоћ деци са Kосова и Метохије "Српска солидарност" организује захваљујући донацијама и добровољним прилозима, те стога апелује на све који могу да помогну, истичући да је "Наше мало, некоме много!

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара