Читај ми!

Ученици осмог разреда из Обилића и Вучитрна код вршњака у Новом Саду

Ученици завршних разреда основних школа на српском језику из општина Обилић и Вучитрн боравили су три дана у Новом Саду и упознали се са знаменитостима тог града, а њихову екскурзију организовали су и финансијски помогли хуманитара организација "Српска солидарност", организација "НИТ" и Kанцеларија за KиМ Владе Србије.

Председник Привременог органа општине Обилић Горан Данчетовић рекао је да су осмаци са Kосова и Метохије изразили жељу да посете Нови Сад, а захваљујући људима добре воље организовано је тродневно путовање и боравак уз низ пратећих садржаја, као и матурско вече.

Оснивач Српске солидарности Бранко Антић навео је да су девојчице и дечаци из енклава Бабин Мост, Прилужје, Племетина и Црквена Водица имали прилику да се међусобно друже, обиђу Нови Сад и његову околину, верско и културно наслеђе и знаменитости овог дела Србије.

"Српска солидарност" је до сада обезбедила летовање на црногорском приморју за 300 малишана са Kосова а за 250 малишана ђачке екскурзије.

Помоћ деци са Kосова и Метохије "Српска солидарност" организује захваљујући донацијама и добровољним прилозима, те стога апелује на све који могу да помогну, истичући да је "Наше мало, некоме много!

субота, 25. мај 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије