Читај ми!

Сејф џурналистс осуђује напад на новинара у Приштини

Три особе физички напале новинара и директора Газета метро у уторак у Приштини. Ваљон Сиља је нападнут након гостовања на Телевизији 7, где је учествовао на панелу о суђењу бившим лидерима такозване Ослободилачке војске Косова у Хагу, наводи Сејф џурналистс.

Ваљон Сиља је нападнут након гостовања на Телевизији 7, где је учествовао на панелу о суђењу бившим лидерима такозване Ослободилачке војске Косова у Хагу, наводи Сејф џурналистс.

Како се наводи у саопштењу, напад је пријављен косовској полицији, а Сиља је добио медицинску помоћ у Универзитетском клиничком центру Косова.

За Удружење новинара Косова, овај напад на Сиљу је потпуно неприхватљив и представља озбиљан покушај да се ометају медији и ослаби слобода изражавања на Косову. Овај насилни напад на новинара осудила је и Европска федерација новинара (ЕФЈ)

Сејф џурналистс мрежа, која представља више од 8.200 медијских професионалаца на Западном Балкану, придружује се осудама овог напада и позива надлежне органе да одмах пронађу и ухапсе одговорне. Такође позива косовске власти да осуде овакве нападе и покажу да им је стало до слободе медија.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво