Читај ми!

Католички верници обележили Ускрс на Косову и Метохији

Католички верници на Косову и Метохији обележили су Ускрс у Катедрали Мајке Терезе у Приштини, изграђене након сукоба 1999. године, у Цркви Светог Николе у Јањеву и мисама у другим католичким храмовима.

Бискуп призренско-приштински Доде Ђерђи поручио је поводом највећег хришћанског празника, Ускрса, да сви треба да се моле да победи дијалог Београда и Приштине и помирење између Албанаца и Срба, како би заједно градили бољу будућност за све.

Ускршњу мису у Јањеву служио је жупник дон Матеј Палић, рекавши да окупљањем настављају традицију, а да су им сународници из Загреба послали новчану помоћ коју су поделили породицама.

"Желим да свако осети истину данас и сутра, иако ово време више подсећа на Божић него на Ускрс, то не треба да ремети смисао данашњег благдана. Желим да свако осети то духовно ускрснуће и да свако добије неку нову снагу, да поред свих лоших вести које нас окружују, ова радосна вест ускрснућа одјекне у сваком људском срцу, да у нама пробуди једну нову наду, да ни гроб, ни смрт, ни мука, није крај, већ да увек постоји нешто, а то је оно што нам је Бог дао, да се надамо бољем животу, бољем сутра", поручио је дон Матеј.

Прослави Ускрса у Јањеву, у којем живи око 150 Хрвата, присуствовали су и бивши житељи овог места, чији су преци из Дубровника у Јањево први пут крочили пре више од седам векова.

Прослави Ускрса и миси у Јањеву присуствовало је и неколико војника америчког и хрватског контингента Кфора.

Поводом Ускрса честитке верницима упутили су представници централних и локалних институција на КиМ.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво