Окупљање Срба у Зубином Потоку због хапшења суграђанина 

У центру Зубиног Потока окупили су се житељи те средине како би мирно изразили протест због хапшења њиховог суграђанина М. Б. кога полиција оптужује за наводно паљење аутомобила последњих дана и ранији оружани напад на њене припаднике.

Окупљање је почело вечерас након информације о хапшењу М. Б., наводе саговорници РТС-а из Зубиног Потока.

Канцеларија за Косово и Метохију је саопштила да Аљбин Курти по опробаном сценарију подиже тензије на терену и призива ескалацију сваки пут пред разговоре у Бриселу, иако је добио јасна упозорења међународних званичника.

"Курти на сваки могући начин, преко својих посилних, покушава да изазове тензије на северу Косова и Метохије, како би испровоцирао реакцију Срба, које би потом оптужио за потенцијалну ескалацију ситуације на терену, само да би побегао од дијалога и обавеза из Охрида које се тичу формирања ЗСО", оцењује Канцеларија.

Српска листа је саопштила да је М. Б. данас отет од стране Куртијевих специјалаца, те наглашава да српски народ упозорава Приштину да у случају да не ослободи неосновано ухапшеног и не престане са малтретирањем српског народа, да ће изазвати реакцију свих Срба.

То неће бити, објашњава Српска листа, "неко упозорење", већ "општи устанак" за заустављање репресије Аљбина Куртија над недужним грађанима.

Министар унутрашњих послова у Приштини Ђељаљ Свећља саопштио је да је ухапшени М. Б. наводно припадник "криминалне структуре Цивилне заштите, који је претходно из пиштоља напао из пиштоља полицију повредувши двојицу припадника".

Свећља оптужује да је "паљење аутомобила на северу оркестрирано од стране Београда како би усадио страх другим грађанима".

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво