Канцеларија за КиМ о хапшењу Србина: Курти по опробаном сценарију подиже тензије пред дијалог у Бриселу

Канцеларија за Косово и Метохију је саопштила, поводом хапшења Србина осумњиченог за паљење аутомобила, да Аљбин Курти по опробаном сценарију подиже тензије на терену и призива ескалацију сваки пут пред разговоре у Бриселу, иако је добио јасна упозорења међународних званичника. Српска листа је оценила да Приштина без иједног доказа оптужује ухапшеног за тешка кривична дела у намери да малтретирањем српског народа пред наставак преговора у Бриселу изазове реакцију на северу Косова и Метохије.

Насилним, нервозним и изнуђеним потезима косовске полиције, која је данас ухапсила Милована Б. у Зубином Потоку и наставила да малтретира Србе на северу Косова и Метохије, показује се заправо права намера Аљбина Куртија, а то је покушај изазивања хаоса и стварања нове кризе, саопштила је Канцеларија за КиМ.

"Курти на сваки могући начин, преко својих посилних, покушава да изазове тензије на северу Косова и Метохије, како би испровоцирао реакцију Срба, које би потом оптужио за потенцијалну ескалацију ситуације на терену, само да би побегао од дијалога и обавеза из Охрида које се тичу формирања ЗСО", оцењује Канцеларија.

Није случајно, додаје се, Курти изабрао да баш данас крене да хапси Србе, као што је и позив за издржавање казне Ивану Тодосијевићу темпирао пред почетак разговора у Бриселу и што је наставио да на сваки начин малтретира Србе на северу КиМ, не би ли у стварању кризе нашао оправдање и избегао формирање ЗСО, а затим себи продужио време на власти, а све заклањајући се иза некакве "борбе против корупције".

"Курти, по опробаном сценарију, подиже тензије на терену и призива ескалацију сваки пут пред разговоре у Бриселу, иако је добио јасна упозорења међународних званичника да спусти тензије, престане са једностраним насилним потезима и крене у процес нормализације односа", наводи се у саопштењу.

Српска листа: Ако Приштина не ослободи неосновано ухапшеног, изазваће реакцију Срба на северу КиМ

У намери да пред наставак преговора у Бриселу изазове реакцију српског народа на северу Косова и Метохије, Приштина наставља са малтретирањем Срба и у том смислу данас су ухапсили Србина из Зубиног Потока и без иједног доказа оптужили га за тешка кривична дела, саопштила је Српска листа.

Од скоро, додаје, Приштина у намери да обмане јавност иде корак даље, па и у случајевима када су оштећени Срби, као осумњичене неосновано хапси припаднике српског народа и покушава да спинује реалност на терену скривајући праве кривце за напад на Србе и српску имовину.

"Након што смо прикупили податке о данашњој отмици Србина од стране Куртијевих специјалаца, желимо да нагласимо да српски народ упозорава Приштину да у случају да не ослободи неосновано ухапшеног кога су данас Куртијеве јединице отеле на северу Косова и Метохије и не престане са малтретирањем српског народа, да ће изазвати реакцију свих Срба", поручује Српска листа.

То неће бити, објашњава, "неко упозорење", већ "општи устанак" за заустављање репресије Аљбина Куртија над недужним грађанима.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво