Пуштена у саобраћај деоница Нови Београд–Сурчин

Деоница ауто-пута "Милош Велики" од Новог Београда до Сурчина, која је данас свечано отворена, пуштена је у редован саобраћај.

Ауто-пут од Новог Београда до Сурчина биће најбржа веза тог дела Београда, посебно Земуна, са ауто-путем "Милош Велики".

Ту деоницу, дугу осам километара, која има кључни значај за цео Београд и важну улогу у сваком путовању великог броја људи, поред председника обишли су и амбсадорка Кине Бо Чен, премијерка Ана Брнабић и министар финансија Синиша Мали, министар грађевинарства Горан Весић, министар унутрашњих послова Братислав Гашић и градоначелник Београда Александар Шапић.

Градња је почела крајем марта 2021. године, а том саобраћајницом, која има урађену и бициклистичку стазу и тротар за пешаке, излаз на ауто-пут "Милош Велики" скраћен је од вечерас за око 10 километара, јер возачи више неће морати да иду преко ауто-пута Београд–Загреб.

Комерцијални уговор за деоницу Нови Београд–Сурчин потписан је са компанијом "Чајна комјуникејшнс констракшн компани", а његова вредност је била 70,5 милиона евра.

Та деоница ауто-пута "Милош Велики" била је грађевински веома захтевна, јер пролази кроз насељено подручје. Возачи ће моћи да се укључе из Војвођанске и улице и др Ивана Рибара на Новом Београд директно на ауто-пут "Милош Велики".

Градска магистрална саобраћајница Нови Београд–Сурчин пројектована је за брзину кретања возила од 80 километара на час. Има по три траке, разделни појас од пет метара, пешачке стазе ширине по два метра и банкине. На траси су изграђена и три моста, један мост-канал и један надвожњак.

На самом почетку трасе градске магистралне саобраћајнице имају укључења из две улице на Новом Београду, а даље пут води кроз равницу ка првој петљи, односно чвору "Сурчин 1", типа "полудетелине". Крај ове деонице је код следеће велике петље у Сурчину, после које почиње ауто-пут "Милош Велики".

Пројекат је урадио Саобраћајни институт ЦИП.

Вучић је раније рекао да ће када ауто-пут Сурчин–Нови Београд буде завршен, од Београда до Чачка моћи да се стигне колима за само сат времена.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво