Јовановић: Дигитализација у здравству у фокусу ове Владе

Све више грађана користи услуге е-управе како би различите послове, од уписа деце у вртиће и школе до добијања различитих докумената, обавили без чекања у редовима. Mинистар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић рекао је да има пуно посла у дигитализацији, поготово у дигитализацији здравственог система, и то ће бити у фокусу управо ове Владе. 

Mинистар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић рекао је гостујући у Београдској хроници да је корона била та која је допринела да грађани користе е-управу и показала је значај електронске управе.

"Подсетимо се да је и настава била онлајн и да смо за 48 сати прешли на онлајн наставу. Упис у вртиће за време ванредног стања било је могуће само електронски. Грађани се брзо навикну на добре ствари и сада када је прошла корона, постао је стандард да се деца уписују у вртиће онлајн“, истакао је Јовановић. 

Према његовим речима, замена возачке дозволе може да се у потпуности заврши преко портала и она преко поште стиже на кућну адресу.

Јовановић је рекао да има пуно посла у дигитализацији, поготово у дигитализацији здравственог система, и то ће бити фокус управо ове Владе. 

Када је реч о доступности интернета и у руралним пределима, каже да је 25 посто Србије нема брз интернет, то су углавном села где није економски оправдано да се уводи интернет и зато је један он најбитнијих пројеката Министарства увођење тог брзог интернета свуда, а план је да се до 2025. уведе брз интернет до сваког села у Србији.

"Инвестирамо скоро 120 милиона евра да бисмо дошли у више од 700 села и 120.000 домаћинстава повезали на брзи интернет. Ти грађани тиме добијају много, добијају е-управу“, каже министар.

У Београду се реконструише зграда старе Ложионице.

"То ће постати креативни центар Београда, центар који ће обилазити и туристи, али пре свега то ће бити креативни центар за креативне младе људе. Ту ће сви који се баве уметношћу моћи да дођу и да нађу свој простор. То ће бити и нова зграда е-управе. Симбол друге индустријске револуције, сада постаје симбол четврте индустријске револуције после сто година“, напоменуо је Јовановић. 

Истакао је да у Србији постоје четири научно-технолошка парка, а у Крагујевцу правимо и иновациони дистрикт, биће места за све стране компаније које чувају податке, а ту се прави и национални центар за информациону безбедност.

Јовановић се осврнуо и на вест о девојчици из Миријева коју је отац држао заточену. Каже да осуђује сензационализам оних медија који су искористили прилику да покажу фотографије.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво