Нурдоров камп на Копаонику враћа деци осмех

На Копаонику - десети зимски рехабилитациони камп и велика подршка за опоравак деце обелеле од малигних болести. Деци помажу искусни психолози, волонтери и инструктори скијања.

Зимски камп на Копаонику је физички најзахтевнији, од свих које Нурдор организује за децу и младе који су завршили са дугим и исцрпљујућим лечењем. Већини је ово прво искуство на скијама.

"Сам осећај да сам ја овде са децом која су прошла исто што и ја је феноменалан и ту је велика подршка. Сви се забављамо, сви смо срећни", каже једна девојчица. 

"Не за већину, већ за сву децу која овде дођу, ово су једни од најлепших дана у њиховом животу. Поготово што знају да науче да цене како је слобода и дружење лепо када им је то све одузето док су били болесни", каже учесник кампа.

"Желим свој страх који сам имао да пребродим, да бих могао да наставим и да научим да скијам", наводи  један дечак.

На Копаонику, 35-оро деце и младих до 25 година старости на седмодневном рехабилитационом кампу скијају и уживају у осмишљеним креативним активностима.

"Не могу вам описати колико су они, заправо неустрашиви и емпатични и колико за ових дана поделе енергије и ентузијазма, и са нама волонтерима и међусобно једни са другима", каже Валентина Станић, волонтер Нурдора.

Небојша Миљевић, психолог, истиче да је то велики подстрек за самопоуздање и уопште за наставак живота, јер после дугог периода лечења пробају неке нове ствари, увиђају да могу све што замисле.

"Пуно вам је срце када их видите како се друже, како су срећни. Ти њихови осмеси на тим лицима. То, стварно, нема цену", каже Љубиша Станић, члан УО Нурдора.

Деца која су годину, две одвојена од вршњака, неопходно је да оснаже тело и дух, изграде самопоуздање и што пре се вратеуо уобичајеним активностима и здравом животу.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво