Читај ми!

Борба са сметовима у Црној Трави и на Голији

И даље су температуре у минусу у нашој земљи, па се снег у вишим пределима не топи. У општини Трговиште и делу Босилеграда је ванредна ситуација. Сметова има и у Црној Трави, на Голији, а главне саобраћајнице су проходне.

Снег на путу отежава кретање пешацима и продужава путовање возачима. Неко пешачи, неко скија кроз махале, а памте се и хладније зиме.

Све расположиве машине, багери, трактори неколико дана рашчишћавају сметове на махалским и локалним путевима у завејаним крајевима.

Милош Илић, возач из Црне Траве каже да је тешка ситуација. "Пробили смо се до кућа и очистили", додао је он.

"До сада смо очистили око 40 километара од 210 на територији општине. Надам се да ћемо до краја недеље завршити све, доћи до сваке махале и сваког становника", каже Славољуб Благојевић, председник Општине Црна Трава.

Помажу путари, а помажу и хуманитарци мештанима у удаљеним, планинским селима.

Још нису пробијени сметови испод највишег врха Голије, на путу до Одвраћенице.

Због високог снежног покривача и сметова до многих домаћинстава тешко се долази, па су на терену и данас екипе Црвеног крста и Цивилне заштите општине Ивањица који неопходне лекове и храну достављају до најудаљенијих, старих и болесних житеља.

На већој надморској висини је и више снега, али су све главне саобраћајнице проходне, као и прилази зимским туристичким центрима.

четвртак, 23. март 2023.
10° C

Коментари

RTS 2-Glavnom i odgovornom uredniku
Ко управља РТС-ом
Rupe-Kraljevo
„Процветала“ рупа на путу Краљево–Рашка
Poštovanje za tekst
Дискус хернија, болест 21. века
Pozdrav...
Дискус хернија, болест 21. века
XD
Срби се најкрвавије псују