Читај ми!

Откривена спомен-биста хероју са Кошара потпуковнику Горану Остојићу

Министар одбране Милош Вучевић открио је у Бачком Добром Пољу спомен-бисту потпуковнику Горану Остојићу страдалом начелнику штаба 63. падобранске бригаде, заједно са Марином Остојић супругом страдалог хероја са Кошара, саопштено је из Министарства одбране.

Милош Вучевић рекао је да је част, понос, али и велика одговорност говорити пред "истинским јунацима који су часно испуњавали своју војничку заклетву" и додао да су "слабе наше речи за њихова дела" и да је тешко говорити о некоме "ко је био храбар и храбрији од најхрабријих, јунак над јунацима".

"Наша обавеза као држава Србија је да се ово никада не заборави и да немамо опет проток времена од готово 25 година, а да се не сетимо својих хероја или да то тихо и стидљиво говоримо или да покушају поново да нам избришу сећање и памћење на оно што смо и ко смо. Србија никада не сме да дозволи да се забораве сви јунаци и сви они који су се борили за грађане наше државе да бисмо ми данас могли слободно да причамо на свом језику, да бисмо могли слободно да живимо", рекао је Вучевић.

Министар одбране је додао да је потпуковник Горан Остојић Остоја био је један од најбољих младих официра у некадашњој Војсци Савезне Републике Југославије, а судбина је учинила да оде у вечност и легенду "као највећи патриота, див, јунак великог срца, најхрабрији међу најхрабријима".

Венац крај спомен-бисте положили су изасланик председника Републике и врховног команданта Војске Србије Милорад Вељовић, министар Вучевић у пратњи начелника Управе за људске ресурсе Генералштаба Војске Србије бригадног генерала Сава Иришкића и команданта 63. падобранске бригаде бригадног генерала Ненада Зонића, чланови породице потпуковника Остојића, представници државних, покрајинских и локалних власти, представници Удружења ветерана 63. падобранске бригаде и многобројни грађани. 

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво