Читај ми!

Одложена изградња моста код Маглича

Изградња моста до средњовековне тврђаве Маглич, који је пре пар година однела поплава, одложена је због изградње мини-електрана на реци Ибар. Директорка дирекције за изградњу Града Краљева Марица Михајловић рекла је РТС-у да су средства обезбеђена, али да је пројекат који су урадили стопиран због реализације давнашњег плана изградње мини-електрана на Ибру.

Марица Михајловић је навела да се пројекат сада ревидира, прилагођава вишем нивоу реке који подразумева пројекат будућих електрана.

Михајловићева је навела да је пројектом њихове изградње условљен и почетак изградње моста, "прилагођава се пројекту миниелектрана, а према плану изградње оне би требало да буду завршене до 2026. године".

Средства за изградњу моста до Маглича је обезбедила Република, нагласила је директорка Дирекције, пројекат је при крају, али када би могла да почне и изградња, зависи од Пројекта миниелектрана на Ибру.

Мост до Маглича однела је набујала река пре пар година, а туристи сада до њега могу само импровизованом скелом, када река дозволи.

Првобитна верзија моста већ је могла да буде завршена, али су сада промењени и планови за простор те туристичке атракције.

Михајловићева је за РТС открила да је уз нови мост планирано да се у подножју Маглича изгради и средњовековно село, али све то када се заврши пројекат обновљивих ресурса на реци Ибар.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво