Читај ми!

Трстеник, два ученика искључена из школе, трећи се исписао, тужилаштво формирало предмет

На седници Наставничког већа школе у Трстенику једногласно усвојен предлог да се двојица ученика искључе из школе због вршњачког насиља, док је трећи ученик поднео захтев и исписао се.

"Поводом насиља које се догодило у Техничкој школи Трстеник при чему је извршено физичко, психичко и дигитално насиље над нашом колегиницом, одржана је седница Наставничког већа на ком је једна од тачака била изјашњавање већа о поменутом инциденту. Предлог члана Наставничког већа да се изгласа искључење из школе за двојицу ученика једногласно је усвојен од стране свих чланова Наставничког већа", саопштава колектив Техничке школе Трстеник.

У саопштењу се наводи да предстоји верификација ове одлуке – двојица ученика су искључена док је трећи претходног дана поднео захтев и исписао се из школе.

"Оваквим ставом Наставничко веће осуђује сваки вид насиља било над ученицима или запосленима у школи", наведено је у саопштењу. 

Министар просвете Бранко Ружић рекао је да је згрожен над вршњачким насиљем у Суботици и Трстенику.

Ружић је рекао да је родитељ једног од ученика доставио медицинску документацију надлежне здравствене установе да је дете у тренутку извршења тог дела било неурачунљиво. 

Снимак на којем се види како ученици малтретирају професорку Техничке школе у Трстенику, измичу јој столицу и смеју се томе, појавио се на интернету прошле недеље. 

понедељак, 27. март 2023.
14° C

Коментари

Nije baš lako...
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
B1 i B6 za Regeneraciju Diskova
Дискус хернија, болест 21. века
ma kakav vrabac
Дискус хернија, болест 21. века
Re: pretplata
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања