Читај ми!

Још један случај вршњачког насиља, нападнутом дечаку у Суботици одстрањена слезина

Још један случај вршњачког насиља забележен је у Суботици. Јуче поподне на одмору између два часа, тројица ученика осмог разреда Oсновне школе "Соња Маринковић" напала су вршњака из другог одељења осмог разреда.

Један од учесника сукоба је оборио дечака с леђа, а због незгодног пада 13-годишњаку је у суботичкој болници одстрањена слезина.

Отац повређеног ђака је најавио кривичне пријаве против виновника недела и надлежних у школи "Соња Маринковић" због неадекватног реаговања у овом и претходно пријављеним случајевима, као и исписивање сина и кћерке из те школе.

Истиче да је његов син сада добро, на одељењу интензивне неге је на опоравку, а пребациће га касније на Дечју хирургију.

"Шта се десило јуче између четири и пет сати у школском ходнику за време одмора између два часа – напао га је с леђа ученик другог одељења осмог разреда. Било је неког кошкања, све се види на камери, где се они нешто кошкају, он напушта групу и дечак који је то урадио прилази с леђа, ради чишћење да би он пао на лице, тј. на руку, при чеми гњечи грудни кош и пробија слезину", објашњава Дејан Колар, отац повређеног ученика.

Школа: Поступили смо по протоколу

У образовној установи истичу да су поступили по протоколу за случај вршњачког насиља.

Директор Oсновне школе "Соња Маринковић" Пајица Башић каже да је обављен разговор са родитељима нападнутог дечака и сугерисано да одведу дете код доктора.

"Он се најпре није жалио на велике болове, рекао је да га боли нешто, видели смо, причали с њим, он је тренутно био у стабилном стању", рекао је директор.

"Јуче смо током дана одржали разговор са децом која су била учесници свега тога, а данас у присуству родитеља које смо истог момента позвали и тако с децом обавили поново разговор и то све прибележили", додаје Башић.

Додаје и да је Тим за борбу против насиља одржао састанак и утврдио да је ово трећи ниво насиља.

"Обавестили смо све надлежне институције које су задужене за то – полицију, школску управу, Министарство просвете и даље радимо по свим протоколима Министарства. Мени је јако жао што се ово десило детету", поручује директор школе.

петак, 01. децембар 2023.
14° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке