Читај ми!

Мала матура – осмаци полагали комбиновани тест

Осмаци су полагали данас комбиновани тест. Завршни испит полаже се у 522 школе, од 1.260 колико је било планирано, јер је тако одлучено из безбедносних разлога. Решења теста биће објављена и на нашем сајту.

Будући средњошколци су тестом из матерњег језика почели полагање мале матуре, јуче су полагали тест из математике, а данас комбиновани тест.

Полагање комбинованог теста, у оквиру завршног испита за ученике који су завршили осми разред, почео је на време и без проблема, саопштило је Министарство просвете. 

Мала матура се ове године полаже у нешто другачијим околностима, због недавних многобројних дојава о бомбама, због чега су појачане мере безбедности. Уместо у 1.260 школа, тестови се полажу у 522 школе.

Завршни испит полаже више од 65.000 осмака, као и око 1.500 полазника који се школују по моделу Функционалног основног образовања одраслих.

Прелиминарни резултати биће објављени у петак, 1. јула, а истог дана ученици могу да поднесу жалбу, електронски или у својој основној школи. Након тога, 5. јула биће објављени коначни резултати.

И ове године листа жеља моћи ће да се поднесе путем портала Моја средња школа, уз могућност за неограничени број измена и допуна до 6. јула 2022. године, а родитељи ће 13. јула 2022. године на порталу имати увид у листу распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама.

Такође, и упис у средње школе моћи ће да се обави потпуно електронским путем коришћењем наведеног портала.

Повезивањем са системом здравства први пут је омогућен и електронски упис и за све ученике који уписују профиле за које је потребан здравствени преглед, под условом да су га обавили до тренутка подношења електронске пријаве за упис.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво