Читај ми!

Решења теста из математике

Мали матуранти полагали су данас тест из математике. Решења теста можете погледати овде.

Осмаци су јуче полагали тест из српског, односно матерњег језика, а решења задатака могу да погледају и на нашем сајту. Сутра се полаже комбиновани тест.

Из Министарства је саопштено да је други дан завршног испита протекао регуларно. Испиту је приступило 63.413 ученика, што је 99,5 одсто пријављених.

Ове године тестови се прегледају у 15 скенинг центара у Србији, што омогућава виши квалитет и брзину прегледања и мањи број прегледача. Уведено је двоструко прегледање сваког задатка, чиме је искључена свака могућност пристрасности, јер наставници не знају чије тестове прегледају.

Прелиминарни резултати биће објављени у петак 1. јула, а истог дана ученици могу да поднесу жалбу, електронски или у својој основној школи. Након тога, 5. јула биће објављени коначни резултати.

Листа жеља ће моћи да се поднесе на порталу www.mojasrednjaskola.gov.rs до 6. јула, уз могућност неограничених измена и допуна. За оне који не искористе предност електронског подношења листе жеља, листу жеља могу поднети у папирном облику у школама 6. и 7. јула.

Родитељи ће 13. јула на порталу имати увид у листу распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама, док је упис од 14. до 20. јула.

Иначе, завршни испит данас је полагало и око 1.000 полазника који се школују по моделу Функционалног основног образовања одраслих . Они су данас полагали завршни испит, као један једниствени тест, који садржи задатке из предмета Српски језик, односно матерњи, из предмета Математика и из предмета Биологија, Географија, Историја, Физика и Хемија, као и опште компетенције, заједничке за све друштвене науке.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво