Читај ми!

На прелазу Прешево-Табановце постављена табла "Отворени Балкан"

На улазној страни граничног прелаза Прешево-Табановце постављена је табла "Open Balkan", којом је обележена трака намењена превозницима компанија из Србије, Северне Македоније и Албаније са статусом Овлашћеног привредног субјекта (АЕО).

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да је циљ иницијативе Отворени Балкан да се значајно убрза проток робе и услуга, створи јединствено тржиште радне снаге и бољи услови пословања за компаније, што ће неминовно довести до бржег развоја привреде и вишег животног стандарда грађана земаља потписница споразума у оквиру наведене иницијативе.

"Настављамо са спровођењем иницијативе Отворени Балкан како би олакшали пословање привреди и убрзали проток роба. Камиони не треба сатима да чекају на границама већ да се све потребне процедуре спроводе брзо и ефикасно. На овај начин слушамо глас привреде и утичемо на даље побољшање привредног амбијента у нашој земљи", рекао је Мали.

Напоменуо је да је "Отворени Балкан" од огромног значаја за јачање регионалне сарадње и оснаживање наших економија, а подсетио је и да су у оквиру наведене иницијативе потписани споразуми који, осим олакшавања трговине, треба да допринесу и сарадњи у области хране, фитосанитарне и ветеринарске инспекције.

Синиша Мали је подсетио и да је потписан споразум који ће омогућити увођење јединствене радне дозволе између Србије, Северне Македоније и Албаније, чиме ћемо бити још привлачнији инвеститорима, који ће моћи да добију раднике из све три земље.

"Решавамо питања која муче привреду попут чекања на границама и компликованих административних процедура, или недостатка радне снаге. Све су то ствари које доносе много користи свим земљама чланицама Отвореног Балкана", закључио је министар Мали.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво