Читај ми!

Главни путеви проходни, теретњаци праве проблеме

ЈП "Путеви Србије" саопштава да су ауто-путеви и сви државни путеви првог и другог реда, као и прилази граничним прелазима и планинским центрима проходни за саобраћај. Наводе да проблем у одвијању саобраћаја праве теретна возила и шлепери и њихови возачи који су на пут кренули без зимске опреме односно са летњим и неисправним пнеуматицима.

Тренутно је на снази је други степен ангажовања радне снаге, механизације и опреме која је ангажована на чишћењу, односно 1.100 путара и преко 750 камиона и машина за чишћење снега како би обезбедили нормално одвијање саобраћаја на мрежи државних путева, саопштавају "Путеви Србије".

Истичу да ангажованост механизације може бити и већа у случајевима појаве елементарних непогода и степена њихове јачине, а путари су спремни да реагују у складу са развојем ситуације на терену.

Располажемо довољним количинама соли, каменог агрегата и ризле као и хладне асфалтне масе за санацију ударних рупа.

На појединим државним путевима првог и другог реда на територији Неготина, Љубовије, Ваљева, Јошаничке Бање, Копаоника и Шапца на снази је обустава саобраћаја за теретна моторна возила.
 
Због најављених ниских температура постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима.
 
"Скрећемо пажњу јавности да велики проблем у одвијању саобраћаја праве теретна возила и шлепери и њихови несавесни возачи који су на пут кренули без зимске опреме односно са летњим и неисправним пнеуматицима", наводи се у саопштењу.

ЈП "Путеви Србије" апелују на све учеснике у саобраћају да не крећу без обавезне зимске опреме, и да због лоших временских услова буду посебно опрезни, поштују ограничења брзине и прилагоде брзину кретања условима на путу.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво