Читај ми!

Село Велики Вртоп у општини Гаџин Хан одсечено од света – бујица однела путеве и мостове

На територији општине Ћуприја проглашена је ванредна ситуација због поплава. Ванредно је и на делу територије општине Гаџин Хан, где су бујице однеле путеве и мостове. Невреме је нанело велику штету пољопривредним културама.

У невремену је широм зеље највише страдало воће, па су многи пољопривредници остали без овогодишњег рода. Оштећени су и бројни путеви, мостови.

Због обилних падавина проглашена је ванредна ситуација на делу општине Гаџин Хан. Највише су страдала села Личје, Горње Драговље и Велики Вртоп.

Славиша Ивковић, заменик председника Скупштине општине Гаџин Хан, каже за РТС да су бујичне воде однеле улице и прилазе селима и махалама. 

Део села Велики Вртоп је одсечен од света. Према Ивковићевим речима, мештани су угрожени пошто путнички саобраћај не функционише, не може да приђе ни Хитна помоћ.

По намирнице се може отићи једино трактором или пешке. Људи не могу да уђу у своје њиве, нити да оберу малине и купине.

Ивковић наводи да је почела изградња алтернативног пута како би људи колико-толико нормално живели док се не санира мост.

Позвао је републичке институције да помогну у санацији моста у Великом Вртогу јер локална самоуправа нема довољно средстава.

Изворишта нису замућена, вода за пиће је у реду и њена исправност се стално прати, каже Ивковић.

Ванредна ситуација проглашена је и у Ћуприји, а због падавина је било проблема и у селима под Голијом, где су бујични потоци уништили путеве. Нека села су одсечена од света.

Последице невремена још се утврђују. Житељи тог краја кажу да су изгубили род малине и за наредну годину.  

среда, 22. март 2023.
16° C

Коментари

RTS 2-Glavnom i odgovornom uredniku
Ко управља РТС-ом
Rupe-Kraljevo
„Процветала“ рупа на путу Краљево–Рашка
Poštovanje za tekst
Дискус хернија, болест 21. века
Pozdrav...
Дискус хернија, болест 21. века
XD
Срби се најкрвавије псују