Кад целе године радиш, а град ти збрише све – голијска села очекују помоћ

Последице невремена које је захватило голијска села Глеђицу и Вучак још се не могу у потпуности проценити. Оштећени су путеви који ће се поправљати када се стабилизују временске прилике. Оно што је најболније за житеље тог краја јесте губитак не само овогодишњег рода малина.

"Радиш целе године, а за десет-петнаест минута заврши се и обере све", овако је најкраће Благомир Вуковић из Глеђице описао елементарну непогоду која је захватила тај крај.

Малињак је осигурао, али каже да ће од тога бити слаба вајда.

"Они признају 200 динара малину, а малина је 400 динара. Хајде да некако поднесемо разлику, док се изврши процена. Наредне године немамо ништа", каже Благомир Вуковић.

Када су остали без посла у граду, Ђоковићи су се пре пет година вратили на село, планирајући да приход остваре од пољопривреде.

Зорица Ђоковић каже да су посадили малине, купине. "Трудила сам се да живим од баштице, да не идем на пијацу да купујем. То је све у једном тренутку нестало", испричала је Зорица.

"То је ненормално, незапамћено. Ветар, олуја, град величине ораха је падао, све нам је уништило и баштицу и малине, а од тога живимо. Дошли смо да нешто радимо, све је пропало", испричао је Радован Ђоковић.

Житељи погођених крајева надају се да ће држава помоћи да се ублаже последице штете које су претрпели. Оштећена локална путна мрежа, која је санирана и од претходне олује, поново ће бити поправљена, када престану падавине.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво