Читај ми!

Критично у селу Добрње код Петровца на Млави, са околних брда сливали се бујични потоци

Село Добрње, које се налази десетак километара од Петровца на Млави, најтеже је погођено у поплавама због обилних падавина у ноћи између суботе и недеље. Поплаве су захватиле још неколико села.

На делу територије општине Петровац на Млави проглашена је ванредна ситуација због обилних падавина.

Десетак километара од Петровца на Млави је село Добрње, које је најтеже погођено у поплавама због обилних падавина у ноћи између суботе и недеље.

Са околних брда слили су се бујични потоци и у највећој мери су оштетили инфраструктуру, пропусте, мостове, али су поплавили и нека домаћинства.

Раде Добросављевић, председник Месне зајднице Добрње, рекао је да је јуче била седница штаба који су сами организовали у селу – одбор Месене заједнице.

"Излазили смо и гледали по терену, проценили смо да је штета око 200.000 евра, уништено је 800 метара асфалтног пута према гробљу, уништено је 20 километара сеоских атарских путева и 40 пропусних канала", каже председник Месне заједнице.

Сав насип је донет у центар села, где је направио велики проблем. Испричао је да је у ноћи између суботе и недеље, све почело у четири ујутру, а већ у пет сати су били представници Општине, који су набавили камионе и багере па је један део враћен у функционални положај.

Указао је да предстоји велики посао да се уради, ни месеци неће бити довољни да све то санира и доведе у ситуацију од пре недељу дана.

Добросављевић је захвалио челницима општине који су били са њима и истог момента реаговали и остали током целог дана.

Осим села Добрње, поплаве су захватиле још неколико села. Штете су мање јер је 2019. изграђена брана Бусур, која је заштитила села од полава, за разлику од 2018, када је било полављено 1.500 домаћинстава.

Према његовим речима, слика се није поновила.

И даље се прати ситуација, екипе водопривреде су на терену и санирају се последице поплава.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво