Читај ми!

Хумани пекар из Јагодине сав новац од продаје колача скупља за малог Гаврила

За лечење седмомесечног Гаврила Ђурђевића из Крагујевца до сада је прикупљено милион од потребних 2,5 милиона евра. У акцију помоћи укључили су се многи поједици и фирме из целе Србије. Један пекар из Јагодине сваког дана новац од продаје одређених производа одваја за малог Гаврила.

Крофне, салчићи, еклери, мини сендвичи, све по 50 динара и све за малог Гаврила који болује од спиналне мишићне атрофије.

И док једни свакодневно купујући доручак узму и понеки слаткиш и новац убаце у кутију, други кажу избегавају слаткише, али не и да помогну.

Комшију пекара добро знају па су сигурни да ће новац за Гаврила стићи тамо где треба.

"Мислим да ћемо успети, и обавезно сваког јутра купујем од кад сам сазнала да се за њега прикупља. Лепо је да се помаже", рекла је једна суграђанка.

Да се у пекари на јагодинској зеленој пијаци прикупља помоћ за малог Гаврила брзо се прочуло међу закупцима тезги, који су и најчешће муштерије.

"Најчешће купују крофне, сендвиче, а углавном није ни битно, битно да купе нешто и помогну Гаврилу", каже радница Смиљана Милосављевић.

Власник пекаре Зоран Петковић каже да ће дати онолико колико је у њиховој моћи.

"Сад, колико ћемо да успемо, једном смо већ скупили, уплатили смо 35.000, сад ћемо да видимо после ове акције колико ћемо да скупимо, тако да ћемо и та средства комплетно да уплатимо за помоћ Гаврилу", додаје Зоран.

За лечење маленог Гаврила Ђурђевића из Крагујевца, који болује од ретке и тешке болести, спиналне мишићне атрофије, потребно је још милион и по евра.

Да огромна сума ипак није недостижна показују хумани људи из целе Србије, јер у борби с временом, сваки динар је важан.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара