Читај ми!

Милица више не пешачи пет километара до школе, зиму проводи у новом дому

Нова година донела је срећу Милици Вучковић и њеним родитељима из Бумбаревог брда код Кнића. Они су се из трошне куће пресeлили у привремени стан у Дому културе у њиховом селу.

У привременом, али безбедном и топлом дому, екипа РТС-а поново је посетила Вучковиће. Отац Новица је имао две тешке операције, мајка незапослена живело се са 3.000 динара социјалне помоћи. 

Мала Милица је одличан ђак која је пешачила пет километара до пута у школу. Уз то похађа музичку школу ю свира виолину и тренира карате.У новом дому затекли смо Милицу и мајку Станицу које не могу да сакрију срећу.

"Сада имам своју собу, купатило, више не прокишњава када падне киша. Није нам хладно, најлепше је што могу да ми дођу другари, и што ми је близу школа", рекла је Милица Вучковић из Бумбаревог брда.

"Много је лепше, Милица има њену собу, имам кухињу, воду, купатило...други живот", каже Станица Вучковић.

Општина је додела привремени смештај и нешто намештаја као и бројни донатори који су се јављали након емитовања приче .

"Ми смо као локална самоуправа, пошто се то налази на нашој територији, наши су суграђани, урадили смо све у сарадњи са становницима и Месном заједницом да нађемо привремени смештај. А битно је и то да смо са фирмом Евротај уз нашу сугестију успели да запослимо Миличину маму", наводи Срећко Илић, председник општине Кнић.

Ова кућа је само привремено решење како би Вучковићи презимели. Потребна им је њихова кућа коју планирају да купе на пролеће од донација које су добили, а које и даље пристижу.

Имају обећање да ће помоћи и општина Кнић, како би решили стамбени проблем куповином или изградњом нове куће.

недеља, 03. децембар 2023.
2° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке