Читај ми!

Милица је ђак-пешак са много талената – звук њене виолине испуњава срца у трошној породичној кући

Милица Вучковић из Бумбаревог брда код Kнића са родитељима живи у трошној кући са свега 3.000 динара месечног прихода од социјалне помоћи. Ова тринаестогодишњакиња је одличан ђак, а да би стигла до школског аутобуса препешачи свакодневно по десет километара.

Породица Вучковић борави у две просторије без воде и купатила. Kућа на неколико места прокишњава, те је њихов највећи страх да се не уруши.

Отац Новица имао је две тешке операције на плућима, али ипак успева да оде у надницу, а ни мајка Станица не одбија да ради тешке послове.

"Волео бих да могу да створим нешто више детету, да јој помогнем, било би све другачије да ја могу више да радим, када би имали неку помоћ да јој створим бар кров над главом", каже Новица.

Kућа је од од земље и блата, у коју улазе змије преко лета.

"Испод кревета сам нашла змију и то где дете спава", објашњава Станица.

Милица успешно похађа и музичку школу, а тренира карате и осваја награде. Станица каже да би можда било и више посла када не би била у обавези да прати Милицу свакога дана до пута у селу, како би аутобусом отишла до Kнића у школу или на часове виолине.

Тај пут, без осветљења, окружен шумом, од њихове куће удаљен је пет километара. Ближи смештај у селу Милици и родитељима би много значио.

"Тата мора једном месечно на контролу код доктора, мами би било ближе да оде до продавнице и да мене одведе, а можда бих могла да идем и сама и могла бих да доведем другаре", објашњава Милица.

Надлежни у општини Kнић кажу да ће проблем породице Вучковић бити решен.

"Ми смо са Месном заједницом успели да се договоримо да што хитније привремено сместимо попродицу, то је као први корак до коначне реализације њиховог стамбеног проблема који је највећи", истиче председник општине Кнић Срећко Илић.

Оно што ову породицу увесељава је када увече покрај топлог шпорета Милица засвира виолину, у кући којој много тога недостаје, осим љубави, које је у изобиљу.

Број рачуна на који можете послати помоћ 200123425804 31 гласи на Станицу Вучковић (Банка Поштанска штедионица). 

Девизни жиро рачун: 200-123463552-83

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара