Нема више одлазака на шалтер РГЗ по лист непокрености

Влада Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о условима издавања извода из листа непокретности и листа вода из Геодетско-катастарског информационог система, од стране јавних бележника и геодетских организација, саопштено је из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

У саопштењу се наводи да је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре рекла да је усвајањем ове уредбе решен велики проблем због којег су грађани морали да лично одлазе на шалтер Републичког геодетског завода (РГЗ) како би добили лист непокрености.

"Сада је то решено и комплетан посао преноса непокретности ће се завршавати код нотара. Наш циљ је да све услуге катастра буду максимално ефикасне за грађане, да немамо гужве на шалтерима, а то је значајно и за укупан пословни амбијент и рејтинг Србије на Дуинг бизнис листи", рекла је Михајловићева.

Додаје се да је текст ове уредбе усаглашен ове седмице на састанку потпредседнице Владе са директором Републичког геодетског завода (РГЗ), Борком Драшковићем, и руководством Јавнобележничке коморе, чиме је решен проблем за грађане који су у претходном периоду морали лично да одлазе у РГЗ да прибаве лист непокретности, уместо да тај посао заврше код јавног бележника.

уторак, 21. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара