Ванредна ситуација у 15 општина, Војска на терену, расте водостај река и у Поморављу

Због раста водостаја и поплава, ванредна ситуација је на снази у Осечини, Крупњу, Лозници, Љубовији, Малом Зворнику, Ариљу, Косјерићу, Лучанима, Ивањици, Краљеву, Љигу, Мионици, Коцељеви, Владимирцима и Трстенику. Поплављено је више од 700 домаћинстава у Љубовији, а река Љубовиђа је срушила два моста. Евакуисано више стотина особа. У прекиду је саобраћај на више регионалних путева. Расте водостај река и у Поморављу.

Дробњак: Успостављен саобраћај на 120 километара путева

В. д. директора "Путевa Србије" Зоран Дробњак изјавио је да се ситуација с поплавама из сата у сат мења и да је брзом реакцијом путара санирано 120 километара путева на којима је саобраћај био у прекиду.

"Саобраћај је био обустављен на око 410 километара путева због високог водостаја. Најкритичније је било у Западној Србији. Један мост је пао у Љубовији, мост је стар 50 година, стубови су тада пројектовани у кориту реке и то је био проблем. Урадићемо девијацију и поставићемо понтон, да би за дан-два саобраћај почео да функционише. Критично је било и у Адранима код Краљева где је водостај реке достигао до моста, у Ариљу, Новом Пазару и Рашкој", рекао је Дробњак.

Надзорни органи и путари са више од 150 машина су на терену, дежурају и спроводе превентивне мере на оштећеним деоницама.

Позив добровољцима за пуњење џакова у Краљеву

На друштвеним мрежама у току је позив добровољцима из Краљева да се укључе у акцију пуњење џакова песком за потребе Градског штаба за ванредне ситуације, јавља дописник РТС-а.

Ванредно и у Трстенику, Крушевац у приправности

На подручју града Крушевца у протекла два дана пало је 40 литара кише по метру квадратном кише што је условило пораст водостаја на рекама и бујичним водотоковима.

Водостаји Западне и Јужне Мораве код Крушевца су за сада испод границе редовне одбране од поплава. Према подацима Одељења за послове одбране и ванредне ситуације града Крушевца, у насељеном месту Јабланица поплављено је више породичних газдинстава, а река се излила и низводно, у Ломници, где је угрожено више домаћинстава и локални путеви.

Река Расина је за 24 сата надошла за метар, па се због великог дотока воде из хидроакумулационом језеру Ћелије испушта 25 кубика воде у секунди, што је удовело до плављења приобалног шеталиште у Крушевцу. Стамбени објекти нису угрожени.

Све хитне службе у Крушевцу су на терену и раде на рашчишћавању канала, а власницима пловила на Западној Морави издато је упозорење да их уклоне или додатно причврсте због поплавног таласа који се током јутра очекује.

Из истог разлога у Трстенику је вечерас проглашена ванредна ситуација на територији целе општине.

У горњем току Западна Морава се већ излила на неколико места.

Мештани у Вичи и Гучи чисте неред

Потоци реке се споро повлаче у своја корита, али је ниво водотокова од поднева већ почео да опада. Најтеже је било у Вичи и Гучи где је вода продрла у бројна домаћинства.

У Вичи је поплављено тридесетак кућа. Мештани се полако враћају у домове које су пред воденом стихијом јутрос напустили.

Рашчишћавају дворишта од наслага муља и наноса. Због бујица доста штете има на путевима, мостовима, има одрона, клизишта али и путних праваца у прекиду.

Иако је водостај у опадању, још увек се стрепи јер се Бјелица споро улива у Западну Мораву која је такође надошла.

Председник општине Ариље: Највећа поплава до сад

Председник општине Ариље Милош Недељковић рекао је за РТС да су у насељу Рашкова бара поплављене све куће и да "нема куће где вода није ушла".

Евакуисан је један број грађана, али већина не жели да напусти своје домове.

"Увек може боље, нисмо имали довољно машина, имали смо четири-пет машина. Ово је највећа поплава до сада коју је наш крај доживео", истакао је Недељковић и рекао да је висина водостаја била 5,8 метара.

Мостови на Моравици су затворени за саобраћај, искључени су струја и вода. 

Eвакуисани мештани углавном су отишли рођацима, а део њих одвезен је у спортску халу.

Извештај Јелене Божовић

Река Љубовиђа је у Љубовији направила велику штету - порушена три моста, поплављено неколико стотина кућа, уништени усеви и поседи.

Количина воде која је у том месту пала за 24 сата је 210 литара, што одговара збирним вишемесечним падавинама.

Војска Србије помаже у одбрани од поплава

На позив Штаба за ванредне ситуације Града Краљева, више од 50 припадника Војске Србије ангажовано је на пружању помоћи становништву у одбрани од поплава.

Припадници Друге бригаде копнене војске ангажовани су у Матарушкој Бањи код Краљева на изради бедема због изливања реке Ибар која прети да поплави околна домаћинства.

Још две општине прогласиле ванредну ситуацију

Општински штабови за кризне ситуације у Коцељеви и Владимирцима прогласили су ванредне ситуације због изливања водотокова другог реда на подручју тих општина.

У обе општине набујала вода још није угрозила домаћинства, а поплављена су подручја око корита тих река на којима се налази пољопривредно земљиште.

У Коцељеви највећи проблем прави река Тамнава, док се у Владимирцима излила река Добрава.

Нагли пораст водостаја река у Поморављу

Због кише која у Поморављу пада 24 сата мањим и јачим интензитетом, али и падавина протеклих дана дошло је до наглог раста водостаја на рекама укључујући и Велику Мораву.

Водостај је знатно порастао од ноћас, али су реке све у коритима и нема опасности од изливања. Све службе су обавештене и у приправности ако затреба, а ситуација се прати, речено је Танјугу у Општинским штабовима за ванредне ситуације.

Водостај Белице и Лугомира код Јагодине је порастао за 140 и 113 центиметара, Црнице код Параћина 97, Реасаве код средњовековног манастира Манасије у Деспотовцу 148 центиметара.

Ове реке су у мају 2014. године у овим градовима и Свилајнцу изазвале катастрофалне поплаве.

И водостај Велике Мораве је у великом порасту а прогноза Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ) је да ће и даље расти. До сутра ће, прогноза је, код Враварина водостај Велике Мораве бити већи за 80 центиметара, код Ћуприје 90, Багрдана код Јагодине 120 центиметара.

Стефановић: Ситуација повољнија

Министар Небојша Стефановић је обишао Осечину и рекао да је већина водотокова у Србији тренутно у опадању и да у овом тренутку имамо повољнију ситуацију него пре неколико сати.

"Према прогнозама Републичког хидрометеоролошког завода очекује се смањење падавина, што значи да би у наредна 24 сата требало да имамо далеко бољу ситуацију, односно да ћемо моћи да кажемо да је опасност иза нас", рекао је Стефановић.

И у Љигу ванредна ситуација

У Љигу је проглашена ванредна ситуација на целој територији те општине, а обилне падавине причиниле су материјалну штету на пољопривредном земљишту, усевима, локалним и регионалним путевима, мостовима и помоћним објектима у околним селима, каже председник Општине Љиг Драган Лазаревић и наводи да становништво није угрожено.

Он је за Танјуг рекао да је покренуто и неколико клизишта, али да је, за сада, ситуација под контролом.

Навео је да су се велике количине падавине у Чачку и Горњем Милановцу слиле до Љига, а да је трентуно ниво истоимене реке у опадању.

Лазаревић каже да су се јутрос у општини Љиг излиле реке Љиг и Качер које су направиле штету на пољопривредном земљишту и на усевима.

Мештани Ариља тврде да је ситуација гора него пре шест година

У насељу Грдовићи, у Ариљу, десетине кућа су под водом. Уништени су усеви, малињаци, домови.

Вода у Ариљу је стигла на 200 метара од зграде општине Ариље.

До сада је евакуисано 300 људи, подижу се насипи и уклањају наноси. Из општине тврде да ће храна бити обезбеђена за све угрожене.

Мештани тврде да је ситуација сада тежа него пре шест година.

Извештај Јелене Божовић

Председница Владе Србије Ана Брнабић рекла је након седнице Кризног штаба да је ванредна ситуација проглашена у 12 локалних самоуправа.

На терену је сва расположива опрема и људство, каже премијерка наводећи да ће Влада помоћи грађанима у санирању штете што пре.

Очекујемо да ситуација током ноћи буде боља, наводи Брнабићева. 

Заседа републички Штаб за ванредне ситуације

У Влади Србије заседа републички Штаб за ванредне ситуације поводом поплава у Србији.

Ускоро се очекују изјаве за медије. 

Ниво Саве и Дунава у благом порасту

У Београду је ниво Саве и Дунава у благом порасту, али нема разлога за панику јер су нивои тих река тренутно на око метар и по од редовне одбране од поплава, рекао је за Танјуг секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш.

"У наредним данима нас очекује разведравање и престанак падавина, тако да ћемо имати довољно времена да се припремимо за следећи талас који је најављен већ за недељу дана", рекао је Главаш.

Прецизирао је да је током обилних падавина само у претходна 24 сата у центру Београда пало око 40 литара кише по метру квадратном, а на рубовима града чак и до 70 литара.

Истакао је да је и даље на снази 24-часовно дежурство, али да на територији престонице није било већих проблема осим појединачне појаве воде на коловозу.

Уведена ванредна ситуација у Ивањици

У општини Ивањица уведена је ванредна ситуација, а стање је и даље алармантно јер киша непрестано пада, каже председник Општине Ивањица и командант Штаба за ванредне ситуације Зоран Лазовић и наводи да ће се обратити за помоћ МУП-у, Министарству одбране и Војсци.

Ивањица је десета општина у којој је уведена ванредна ситуација, а Лазовић за Танјуг каже да око 30 одсто подручја Ивањице нема струју, а да је без воде између 75 и до 80 одсто подручја те општине.

Путни правац Ариља ка Ивањица тренутно је у прекиду, јер је пут поплављен, а из Ивањице се може изаћи само преко Гуче ка Чачку.

Министар Стефановић у Љубовији

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обишао је Љубовију и поручио да је "држава уз становништво у свим општинама угроженим поплавама, да ће се борити и да их неће оставити на цедилу", саопштено је из МУП-а.

Стефановић је навео да су све евакуисане породице из Љубовије збринуте.

"На терену су и јединице Сектора за ванредне ситуације, полиције и Жандармерије које помажу локалном становништву, као и локалној самоуправи у санирању штете", рекао је Стефановић.

У саопштењу се додаје да је министар унутрашњих послова са председником Општине Љубовија Милованом Ковачевићем обишао радове који су данас почели да се изводе на санирању штете настале због поплава.

Изјава Небојше Стефановића

Киша не престаје у Ариљу, у кућама вода до колена

Ситуација у Ариљу постаје критична, посебно у насељу Груда, које се налази између Рзава и Моравице, а чији су водостаји у порасту.

Река Моравица поплавила је малињаке и домаћинства за само пола сата, ушла у куће и оставила људе заробљене у домовима.

Вода им је сада до колена, због чега чекају чамце и припаднике Сектора за ванредне ситуације да их евакуишу.

Река је потпуно поплавила магистрални пут који води ка Ивањици, а део града с леве стране магистрале је одсечен од света.

Ситуацију додатно погоршава киша која не престаје да пада. На лицу места су полиција и ватрогасци.

Штаб за ванредне ситуације општине Ариље прогласио је ванредну ситуацију у десет месних заједница: Трешњевица, Ступчевићи, Миросаљци, Латица, Драгојевац, Церова, Богојевићи, Вирово, Ариље и Грдовићи. 

Ибар однео висећи мост у Магличу

Набујали Ибар однео је висећи мост у Магличу у Ибарској долини. Малобројни мештани десне стране реке на којој се налази и тврђава Маглич одсечени су од магистрале.
Ибар однео висећи мост у Магличу

Упућене цистерне са водом и нафтом у Љубовију

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде саопштило је да је упућена помоћ са цистернама са водом и нафтом у Љубовију. Све стручне службе су на терену, а министар Бранислав Недимовић је у Лозници, наводи министарство.
Изјава Бранислава Недимовића

Киша не престаје да пада у Лучанима, подигнута мобилна брана

У Лучанима киша не престаје да пада, реке и потоци се споро повлаче у своја корита. Подигнута је и мобилна брана у склопу насипа у дужини од око два и по километра.

Велики проблеми задесили су 13 драгачевских села у сливу реке Бјелице, а најтеже је било у Вичи и Гучи, где је вода продрла у бројна домаћинства. У Вичи је поплављена 31 кућа које су људи напустили пред воденом стихијом. Штете има пуно и на путевима и мостовима, а има и одрона и клизишта.

У Гучи је поплављена средња школа, а из општинског штаба за ванредне ситуације кажу да се процењује да је угрожено стотинак кућа и помоћних објеката.

Извештај Силвије Пашајлић

Спасиоци не могу да приђу кући у којој је заробљен брачни пар

Критично је студеничком крају, где је река Студеница направила велике проблеме. Двоје људи су и даље заробљени у кући у Живички. Мештани кажу да су се последњи пут с њима чули јутрос у пола шест и да је реч о старим особама.

Дописник РТС-а је разговарао са ватрогасцима-спасиоцима, који су реки да немају решење да приђу кући, пробали су чамцима и сајлама, али нису успели. Мештани предлажу да се пошаље хеликоптер.

МУП: Специјалистички тимови евакуисали 71 особу

Припадници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова 24 часа дневно су у приправности и надзиру све водотоке, пружају помоћ становништву и евакуишу грађане Србије у свим угроженим општинама, саопштио је МУП.

Специјалистички тимови за спасавање и рад на води из Београда, Новог Сада, Шапца, Ваљева, Сремске Митровице и Чачка су, уз Жандармерију, током јучерашњег и данашњег дана, евакуисали 71 особу на територији општина Крупањ, Љубовија, Косјерић и Лучани.

Ситуација је стабилнија у Крупњу, Лозници, Осечини, док је у Љубовији, Гучи, Лучанима и Ариљу ситуација још критична и прати се стање на терену, наводи МУП.

Министар полиције Небојша Стефановић стигао је око 11 сати у Љубовију и тренутно на терену разговара са мештанима.

Брачни пар заробљен у кући, чекају се специјалне јединице

Брачни пар је заробљен у кући код Студенице. Вода је надошла око два метра, јавља дописник РТС-а из Краљева.

"Четири километра низводно од манастира Студеница, овде је тренутно у великој опасности породица која броји два члана. Покушавамо да ступимо у контакт са њима и бојимо се за њихово здравствено стање. Спасилачке екипе су покушале да приђу месту, да их евакуишемо, за сада нисмо успели. Очекујемо специјалне јединице да дођу", рекао је Драган Јевремовић, председник МЗ Студеница. 

Такође, бујица је пресекла мост на Бревици на Рудну. Одсечено је 15 домаћинстава. 

Скрапеж се повукао у Косјерићу, испумпава се вода из кућа и дворишта

Река Скрапеж у Косјерићу се вратила у корито, а вода се испумпава из дворишта и кућа.

"Нисмо могли да се одбранимо, вода је била јако велика, јако брзо је надошла. Поплављено је 40-50 кућа, а штете ћемо сагледати тек када се вода повуче, јер у поједним кућама имамо до 1,2 метра воде која се није повукла", каже председник Општине Косјерић.

Воде има и у једној од трафостаница, због чега део Косјерића нема струју.

Угрожена насеља у Ивањици

У Ивањици је угрожено неколико насеља. Једна породица је евакуисана, а поплављено је десетине домаћинстава. Поред државног пута из правца Ариља, у прекиду је више локалних путева. Оштећени су мостови и активирана клизишта. 

Моравица однела део пута код Ариља

У прекиду је саобраћај на државном путу Ариље–Ивањица јер је Моравица однела део пута. Државни пут према Ивањици у прекиду је на два места – код бране у изградњи и код скретања за манастир Клисура.

Иначе, река Рзав је у Ариљу поплавила објекте и целу плажу Урјак. Ниво воде расте и прети да поплави и домаћинства.

Моравица однела део пута код Ариља (Видео: Ненад Вукајловић)

РХМЗ очекује стабилнију ситуацију од поднева

Хидролог РХМЗ-а Дејан Владиковић је рекао за РТС да је јак пораст водостаја на подручју Западне Мораве, односно на њеним притокама Моравици и Бјелици.

Како је рекао, у овом тренутку су водостаји око и изнад ванредне одбране од поплава. Наводећи да се очекују нове падавине на том подручју, истакао је да се до поднева очекује нових 20 до 25 милиметара, што ће утицати на компликованију ситуацију. Ипак, рекао је да би она од поднева требало да се релаксира.

Владиковић је рекао да су били врло нагли порасти на Љубовиђи код Љубовије, али да се ситуација полако смирује. Слично је и на горњем току Јадра.

Од четвртка се очекује апсолутно разведравање и пораст температура.

Ванредна ситуација и у Лучанима, поплављена домаћинства у Вичи и Гучи

И у општини Лучани проглашена је ванредна ситуација. Према информацијама начелника Штаба за ванредне ситуације Зорана Вучићевића, у селу Вича под водом је тридесет кућа, хладњаче, школа и други објекти.

У Гучи је вода ушла у нека домаћинства, средња школа и објекти "Електродистрибуције" већ су поплављени, као и неколико кућа у селу Лис. Ниво воде на Бјелици у Гучи још расте, па у Лучанима тек очекују да стигне талас.

Проблема има и на подручју Горњег Милановца, где се излила река Деспотовица. Тренутно је у прекиду Ибарска магистрала код Брђана.

Студеница и Слатина се излиле, грађани чекају евакуацију

Реке Студеница и Слатина излиле су се из корита, а вода је ушла у куће. На тавану породице Малоше Тодоровића у Мланци је шесторо стараца и двоје деце који чекају евакуацију. Ватрогасци и припадници Сектора за ванредне ситуације кренули су и у Студеницу где је заробљена једна породица.

Путеви су одсечени, а читав тај крај нема струју. Према речима Вукмана Ракочевића из Општинског штаба за ванредне ситуације града Краљева, ако затреба ангажоваће и војску јер је "ситуација изузетно тешка, до појединих кућа и места је немогуће и прићи возилима због одрона, али оно што је најважније тренутно нико није животно угрожен".

Критична ситуација је и у Обрви и Дракчићима. Дуж читаве Ибарске магистрале су клизишта.

Студеница и Слатина се излиле

Вода с пута код Томашевца би требало да се повуче до викенда

Због пораста нивоа Тамиша, обе обале од границе са Румунијом до уставе Томашевац су под ванредном одбраном од поплава. Поплављен је пут између Ботоша и Томашевца, али у "Водама Војводине" кажу да је реч о контролисаном испусту.

Вода би требало да се повуче када ниво водостаја код Сечња опадне за метар до метар и двадесет, а очекује се да се то догоди око викенда.

Обуставе саобраћаја због изливања река

Према информацијама Јавног предузећа "Путеви Србије", обустављен је саобраћај на следећим путним правцима због изливања река:

– Ибарска магистрала, деоница Чачак – Горњи Милановац, место Млаковац, обустава саобраћајa услед изливања реке Деспотовице.

– Ибарска магистрала, на делу код кружног тока реке Дићи, успорено одвијање саобраћаја услед изливања реке Љиг.

– Дићи–Бојковци, обустава саобраћаја услед изливања реке Љиг.

– Латковић–Љиг, обустава саобраћаја услед изливања реке Љиг.

– Грачаница–Љубовија у месту Љубовија (код мотела), обустављен саобраћај због изливања реке Љубовиђа и урушавања моста

– У Шабачкој Каменици обустављен саобраћај који води до Ваљевске Каменице.

У Љубовији 70 породица евакуисано, поплављено око 700 домаћинстава

Река Љубовиђа је у Љубовији поплавила око 700 домаћинстава, а 70 породица је евакуисано. Порушена су два моста, а угрожено је још пет.

Председник Општине Милован Ковачевић каже за РТС да су имали тешку ноћ, као и да су због велике количине кише неки насипи попустили. "Сва механизација и грађанство су били ангажовани, међутим, неки насипи нису издржали, тако да је дошло до изливања воде", каже Ковачевић.

Навео је да су морали да искључе и магистрални водовод, па је цела општина вез воде. ЕПС је превентивно искључио и струју за педесетак домаћинстава у центру места.

"Имамо проблема и на осталих шест мостова узводно уз реку Љубовиђу, тако да је заиста стање алармантно", истиче Ковачевић.

Наглашава да је угрожено још седам домаћинстава, где је вода дошла до темеља. "Највероватније и те породице се морају иселити", додаје председник Општине.

Проблема има и у суседним општинама – Крупњу, Малом Зворнику, Лозници. Поплављено је око двадесетак домаћинстава у горњем току Јадра.

Превентива на Тамнави и Колубари

Очекују се порасти водостаја на Тамнави и Колубари. Превентивно су спремни џакови и песак. Терен се обилази 24 сата дневно. У 12 ће заседати Штаб за ванредне ситуације у Обреновцу.

"Најкритичније у Љубовији и Гучи, прати се ситуација"

Начелник Управе за ватрогасно-спасилачке јединице и цивилну заштиту Горан Николић каже за РТС да је "најкритичније стање за сада у Љубовији и Гучи", јер је у раним јутарњим сатима било јаке кише.

"Оно што јесте добро и где нам је синоћ било најкритичније – Лозница, Крупањ, Осечина – ту је вода почела да опада и практично да се ситуација смирује", додаје Николић.

Ванредна ситуација је проглашена у седам општина у којима је било и евакуације становништва. "Укупно је 48 људи евакуисано, а једна особа је спасена где је живот био критичан", навео је Николић.

У Љубовији је један мост срушен јуче, а постоји опасност да бујица однесе и други мост.

"Постоји опасност не само да сруши мост, него и да направи брану и да почне опет да се излива. Јуче је због тог моста и сам центар града био поплављен", нагласио је Николић.

Указао је да се сада интензивно прати стање у Љубовији и Гучи и Лучанима.

Када је реч о Тамишу, стабилна је ситуација. "И даље ћемо пратити ситуацију и наши људи су на терену", рекао је Николић.

Ванредна ситуација у Ариљу у сливу реке Моравице

Кризни штаб прогласио је ванредну ситуацију на делу територије општине Ариље, у сливу реке Моравице, на територији десет месних заједница.

Ниво Моравице је тренутно у стагнацији и надлежни се надају да неће бити изливања ако не буде обилнијих падавина.

Расте водостај Тамиша

Порастао је водостај Тамиша. На потезу од 60 километара од границе са Румунијом до Сечња, обе обале су под ванредним мерама одбране од поплава.

Излио се Скрапеж у центру Косјерића

Током ноћи обилне падавине донеле су проблеме житељима Косјерића – излила се река Скрапеж у центру града. На месту изградње новог моста је дошло до запушења корита реке и изливања. Поплављено је педесетак објеката, а евакуисано десет особа.

Вода је пробила то запушење и сада се ниво Скрапежа у Косјерићу опао је за један и по метар, а вода се повлачи са улица.

Излио се Скрапеж у центру Косјерића

РХМЗ упозорава да ће водостај на сливовима Колубаре и Јадра са притокама, Скрапежу, Ђетињи, Моравици, Бјелици, као и на горњем току Западне Мораве и данас бити у већем порасту са превазилажењем упозоравајућих нивоа, а на Јасеници и Кубршници са достизањем упозоравајућих нивоа.

Обилне падавине очекују се у централним и јужним пределима Србије, са 40 милиметара кише за 24 часа. У централној Србији је на снази наранџасти метео-аларм, у Београду и Банату жути.

Ванредна ситуација је на снази у Осечини, Крупњу, Лозници, Љубовији, Малом Зворнику, Ариљу, Косјерићу, Лучанима, Ивањици, Краљеву, Љигу, Мионици, Коцељеви и Владимирцима.

Љубовиђа у Љубовији је јуче поплавила центар варошице и најмање 500 домаћинстава. Река је срушила и мост на магистралном путу. Угрожено је још пет мостова.

Становништво није евакуисано, већ се само повукло на спратове. Надлежне службе су изашле на терен.

Јадар је код Осечине поплавио око 150 кућа и неколико привредних објеката.

У ту општину су упућене додатне снаге СВС-а и припадници Жандармерије, како би помогли грађанима.

Поплавни талас Јадра се из Осечине креће се ка Лозници.

Због обилних падавина, у Бањи Бадањи код Лознице излила се река Церница и угрозила рад тог лечилишта.

Река Колубара, чији је водостај порастао услед обилних падавина, сада је под контролом, изјавио је градоначелник Ваљева Слободан Гвозденовић и додао да се једино Обница излила у појединим деловима, али да становништво није угрожено.

петак, 29. септембар 2023.
18° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"