Вучић и Путин положили венце на споменике ослободиоцима

Председник Александар Вучић и руски председник Владимир Путин, који је допутовао у званичну посету Србији, положили су венце на Споменик ослободиоцима и Споменик црвеноармејцу.

Двојицу државника на Гробљу ослободиоцима Београда 1944. дочекали су почасни батаљон Гарде и оркестар Војске Србије, градоначелник Београда Зоран Радојичић, као и велики број окупљених грађана који су пристигли из целе Србије.

Уз интонирање химни две земље, Вучић и Путин су најпре положили венце на Споменик ослободиоцима Београда 1944.

На једном венцу пише "Ослободиоцима Београда председник Републике Александар Вучић", а на другом, на руском језику – "Од председника Руске Федерације".

Вучић и Путин затим су положили венце и на Споменик црвеноармејцу, који је подигнут у част руских војника палих за слободу Београда.

На њима пише "Храбрим руским саборцима председник Републике Александар Вучић", односно, на другом, "Од председника Руске Федерације".

Гробље ослободиоцима Београда 1944. је спомен-гробље посвећено југословенским и совјетским борцима погинулим у борбама за ослободење Београда, октобра 1944. године.

Ту је сахрањено 1.395 бораца НОВ и ПОЈ и 818 бораца Црвене армије.

Уређено је и отворено 20. октобра 1954. године поводом десетогодишњице ослобођења, а налази се у Улици Мије Ковачевића, преко пута главног улаза у Ново гробље.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво