Читај ми!

ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно

"Електропривреда Србије" саопштила је да ће размотрити захтев за расељавање 350 домаћинстава из села Дрмно, поред угљенокопа за Термоелектрану "Костолац".

Представници Центра за екологију и одрживи развој (Цекор) и независне групе грађана из Дрмна предали су ЕПС-у петицију којом се предлаже расељавање 350 домаћинстава из тог села, наводи се у саопштењу, преноси Бета.

"ЕПС деценијама сарађује с мештанима који живе у околини рударских и енергетских постројења у околини Костолца и грађанима Дрмна и континуирано улаже у развој инфраструктуре и побољшања услова животне средине. Након детаљног анализирања захтева ЕПС ће писменим путем одговорити потписницима петиције", наводи се у саопштењу Цекора.

Цекор је раније саопштио да је Дрмно са три стране окружено коповима, а према плану изградње инфраструктуре за нови блок Термоелектране "Костолац Б", биће одсечени од света и са четврте стране изградњом прометне теретне железничке пруге, и зато је предложио пресељење домаћинстава.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво