Јапанске донације за српско школство и здравство

Влада Јапана донираће опрему у вредности већој од 300.000 евра за три школе и два Дома здравља у Србији. Уговор о донацији ће потписати амбасадор Јапана у Србији Масафуми Куроки, министар просвете Срђан Вербић и министар здравља Златибор Лончар.

Како се наводи у саопштењу јапанске амбасаде, основној школи "Радоје Домановић" у Параћину биће омогућена реконструкција система за грејање у висини од 54.480 евра, а школи "Боривоје Ж. Митровић" из Крупња реконструкција топловода и замена прозора и врата вредна више од 66.000 евра, преноси Танјуг.

Донацијом ће бити обезбеђено и реновирање школске сале средње школе "Младост" из Петровца на Млави, вредно 46.111 евра.

Дому здравља у Крупњу биће уручени потпуно опремљено амбулантно возило и рендген уређај вредни 78.000 евра, док ће Дом здравља у Убу добити рендген са периферним апаратима, вредан 61.950 евра.

Јапанска влада кроз донације подржава унапређење образовања и здравствене заштите у Србији, а укључујући ове донације, укупан износ јапанске помоћи кроз пројекте за основне потребе становништва у Србији од 1999. године је већи од десет милиона евра.

Укупна јапанска помоћ Србији у току истог периода износи више од 460 милиона евра, додаје се у саопштењу.

Потписивању уговора о донацији, који ће бити одржан у Влади Србије, присуствоваће и председници општина Параћин Саша Пауновић, Петровца на Млави Радиша Драгојевић, Крупња Раде Грујић и Уба Дарко Глишић.

Такође, присутни ће бити директори школа којима ће бити уручене донације, као и директори домова здравља из Крупња и Уба.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије