По мастер титулу у Србију

Неки мастер програми су намењени углавном домаћим студентима, док неки факултети организују мастер програме са партнерима из иностранства, па студенти добијају двојне дипломе или дипломе на српском и енглеском језику. На Правном факултету, мастер Европских интеграција похађају и студенти из Европе, Азије и Африке.

Мастер програм eвропских интеграција почео је као један од Темпус програма Европске уније посвећених високом образовању, да би сада постао саставни део редовних студија Правног факултета Универзитета у Београду.

За похађање наставе потребно је и добро знање страног језика, јер се настава изводи на енглеском језику. Дешава се да у генерацији буде и трећина студената из иностранства.

"Програм свеучилишта у Генту за који сам се пријавио ме је довео у главни град Србије а и мој при избор је био Београд. Мислим да ће допринети мом образовању с обзиром на то да имате све врхунске професоре на Правном факултету и од којих ћу пуно научити", каже Хрвоје Мату из Хрватске.

"Да ли су то међународни односи, да ли је то геополитика, да ли је то радно право, да ли су то људска права, дискриминација – није битно, свако може да пронађе себе на овом мастеру", каже Александар Марковић из Београда.

"Основни бенефити су могућност да се изражавамо правним терминима на енглеском језику, могућност да упознамо колеге из разилчитих држава и да стекнемо увид у области права која ће тек постати битна у Србији", каже Маја Добрић из Србије.

Од ове године осим једногодишњег постоји и двогодишњи програм за оне студенте који долазе из земаља у којима основне студије трају три године. Дипломе су двојезичне, а правила студирања строга.

"За многе је то и шок. Нису навикли на тако продубљен и интензиван начин студирања, писања, строге провере академског писања – да не буде плагирања, истраживачког рада", каже проф. Драгица Вујадиновић, управник мастера европских интеграција.

Током студијског путовања академци ће обићи европске институције у Бриселу, Паризу, Луксембургу, Стразбуру. Многи се запошљавају у нашој администрацији, или настављају усавршавање у Европи или Америци.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије