Ђурић: Универзитет кључ успеха у очувању српских интереса

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже да је Универзитет у Приштини с привременим седиштем у Косовској Митровици, кључ успеха свих у борби за очување српског народа и заштиту српских интереса на Косову.

Марко Ђурић истиче да се Србија данас налази пред озбиљним изазовима на Косову и Метохији, и да Срби на те изазове морају да одговоре већим јединством, радом на самима себи, бољом организацијом и већом дисциплином, јавља Бета.

"Ово је једно од места које ће да окупља припаднике оне генерације која ће на себи носити терет очувања и опстанка нашег народа у тешком времену у коме се налазимо и у коме ћемо се, нажалост, по свој прилици налазити и у дугом низу година пред нама", рекао је директор Канцеларије нако што је у Косовској Митровици отворио мултимедијални центар у оквиру Студентског центра.

Ђурић каже да жели да то "студентско окупљалиште буде место српске слоге, место у коме ће се рађати идеје којима ћемо памећу да се изборимо да будемо успешнији, бољи и од оних који мисле да могу да нас превазиђу и потисну".

Директор студентског центра Јово Поповић рекао је на свечаности, којој су присуствовали и челници општина, директори радних колектева и студенти да је за пет година капацитет центра повећан за 650 места.

У оквиру центра од 500 квадратних метара су биоскоп, теретана, сала за дебате, интернет центар и друго за унапређење живота студената.

Инвестиција од 12,5 милиона динара финансирана је из средстава Студентског центра.

На Универзитету у Приштини студира више од 11.000 студената. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије