Милојевић: Изостала сарадња два државна органа

Председник Врховног касационог суда Драгомир Милојевић сматра да два државна органа - Министарство одбране и Републичко јавно тужилаштво - треба ефикасније да сарађују у свим случајевима, па и поводом захтева омбудсмана Саше Јанковића.

Драгомир Милојевић је у изјави новинарима оценио и да је најмањи пропуст у том случају направило Министарство одбране, а да је евидентно да је изостала сарадња два државна органа која мора да буде ефикасна, јавља Танјуг.

Председник ВКС је, не желећи да коменатрише суштину захтева Саше Јанковића, објаснио новинарима процедуру поступања, додавши да се и из питања новинара "види да није било блиске сарадње" два држвна органа.

"Заштитник грађана се обратио Министарству одбране тражећи одређена документа, а Министарство је одговорило на те захтеве тиме што је рекло да су одређена тражена документа тајна и тражило одобрење од Тужилаштва да документа достави", наводи Милојевић.

Председник ВКС каже и да мисли да са те стране Министарстарство одбране "нема неких пропуста, јер траје предистражни поступак" и јер се Министарство обратило тужиоцу коме је доставило документе тразећи одобрење да их достави омбудсману.

"Мислим да је ту најмањи пропуст направило Министарство одбране, а што се тиче сарадње између Министарства и Тужилаштва мислим да та сарадња изостала што говори и само ваше питање", наводи Милојевић.

Према његовим речима, сарадња између два државна органа од таквог значаја треба да буде експедитивна и ефикасна.

"Боримо се за ефикасност целог система а не одговара се на захтев министарства... тужилаштво је било дужно да у најкраћем року одговори Министарству одбране", наглашава Милојевић.

У таквим случјевима постоје и такозвани "добри обичаји" да се одговори што пре, напомиње Милојевић и истиче да, када се грађани обраћају суду - "ја гледам да им се најдуже у 10 дана одговорим".

Милојевић додаје да се труди и да се и на захтеве медија одговори у најкраћем могућем року и то говори о ефикасности рада.

"Нема шта да се крије, наши поступци нису тајни, осим оних који су у одређеним законом предвиђеним поступцима проглашени као тајни", објашњава Милојевић.

Јанковић је тражио раније од Министарства одбране и ВБА да му доставе сва документа о инциденту током прошлогодишње Параде поноса, када је претучен брат премијера Александра Вучића.

Министар одбране Братислав Гашић изјавио је потом да ће Јанковићу бити достављена сва документа која је тражио када Републичко јавно тужилаштво то одбори Министарству одбране.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије