Нормализује се рад у "Костолцу"

Од данас поново ради транспортна трака која угљем с копа "Дрмно" снабдева термоелектрану "Костолац А", а протеклих дана је била потопљена, саопштила је Електропривреда Србије.

Тако је стабилизовано снабдевање угљем два агрегата ТЕ "Костолац А" који су и претходних дана радили максималним капацитетом јер су на депонији имали довољно угља.

Ради сигурности "Аутотранспорт" је дневно камионима довозио до 3.900 тона угља.

Од почетка поплава коп "Дрмно", упркос готово немогућим условима - пише у саопштењу, није заустављао производњу угља, нити је било застоја у производњи електричне енергије.

Вода се и даље извлачи снажним пумпама из попљављеног подручја, пише у саопштењу у којем се додаје да је прошле ноћи пукао насип крај старог корита реке Млаве, у селу Бубушинац, али је спречено изливање воде ка термоелектрани и копу "Дрмно".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије