Читај ми!

Ригорозна контрола процене штете

Механизми контроле извештаја о штети од поплава биће ригорозни, најавила потпредседица Владе Зорана Михајловић, која је и на челу владине Комисије за процену штете од поплава.

Михајловићева, која је и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, у разговору са шефом Делегације ЕУ у Србији Мајклом Давенпортом рекла је да ће извештаје локалних самоуправа и јавних предузећа проверавати дирекције, стручне институције и предузећа, преноси Бета.

Министарка је рекла да су први извештаји о процени штете од поплава стигли од јавних предузећа и додала да се очекује да и локалне самоуправе доставе извештаје у најкраћем року, наводи се у саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Локалне самоуправе су раније добиле рок да процене штете од поплава достве до 30. маја.

Михајловићева је са Давенпортом разговарала о активностима које Влада предузима на санирању последица поплава и начинима на које ће Европска унија подржати Србију у том процесу.

Према њеним речима, Влада Србије основала Канцеларију за помоћ и обнову поплављених подручја посредством које ће координирати даље активности на том пољу.

Давенпорт је обавестио Министарство о процедурама коришћења финансијске помоћи и у сектору саобраћаја, и у другим сегментима инфраструктуре, нагласивши спремност ЕУ да помогне Србији у фази прикупљања података, наводи се у саопштењу.

Србија је од средине прошле седмице због јаких киша погођена поплавама у којима су страдале 33 особе и потопљено више десетина места, а од 15. маја до данас била је проглашена ванредна ситуација на територији целе државе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије