Читај ми!

Сава стагнира, нема опасности за Београд

Тренутна кота воде на Сави код Београда је 630 центиметара, водостај стагнира, а поплавни талас и подизање новоа воде на 635 центиметара се очекује у недељу, али нема опасности за град, речено је на седници Градског штаба за ванредне ситуације града Београда.

Градоначелник Синиша Мали је поручио да су предузете све мере и подигнути бедеми и да на постоји никаква опасност да дође до преливања воде из река на територији Београда.

Мали је рекао и да је вода у Београду потпуно исправна за употебу, као и пре увођења ванредне ситуације, чиме је демантовао поједине гласине од раније да вода није за употребу.

Вода у Баричу и Лазаревцу није за пиће, већ само за техничку упоребу, рекао је Мали.

Наложио је ванредну инспекцијску контролу пијаца у Београду, јер су се, како је рекао, појавили случајеви продаје средстава из хуманитарне помоћи.

Мали је затражио и да се уведе стално праћење и дежурство на насипима да би се контролисао водостај река код Београда, као и да се таква дежурства уведу и тамо где су уочена клизишта, како би се избегле негативне последице.

На седници је констатовано да су грубо чишћење и асанација Обреновца завршени.

У Обреновцу се тренутно уклањају блатни наноси и обавља прихват фекалних вода, а на терену је 11 цистерни са пијаћом водом, шест фекалних цистерни и 60 различитих камиона и машина за цишћење терена, речено је на седници штаба у Градској управи.

Градоначелник Мали наложио је свим комуналним предузећима у Београду да наставе да помажу у чишћењу Обреновца.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић истакао је да је ванредна ситуација још увек на снази у тој општини и да није безбедан повратак ниједног становника, све док се канализација не оспособи.

У Обреновцу око 80 одсто становника већ има струју, осим центра и делова града који су још поплављени и сада је најважније да се оспособи канализација, како би се могло почети са чишћењем и дезнифекцијом улица, рекао је Слободан Шолегић из градског кризног штаба.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије