Читај ми!

План реаговања у снежним вејавицама

У Србији ће бити урађен план како реаговати у зимским условима, уколико се деси да колоне аутомобила остану завејане на путевима, рекао за РТС Предраг Марић.

Начелник сектора за ванредне ситуације Предраг Марић рекао је да ће у Србији бити урађен план како реаговати у зимским условима, уколико се деси да колоне аутомобила остану завејане на путевима.

"Евидентно је да за овакве ситуације мора да постоји план реаговања. Људи су се у Мадјарској сналазили тако што су секли ограду са аутопута да изађу из зачеплене колоне. Што се тиче Србије ми ћемо имати план реаговања у оваквим ситуацијама", рекао је Марић гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Он је нагласио да се између завејаних саобраћајница у Мађарској и у децембру у Војводини може повући паралела, јер су у Мађарској били празници а у Србији је био викенд, тако да није дошло до благовременог заустављања теретног саобраћаја, створили су се чепови, који ни у једном ни у другом случају нису могли да се отклоне без војних возила.

Упитан да ли је могло да се нешто предузме и чисти, ако се зна да је Мађарској дувао ветар 100 километара на сат, Марић је одговорио да снег може да се чисти и у таквим ситуацијама.

"Може да се чисти снег и у том случају се пре почетка невремена редукује теретни саобраћај, укључујући и аутобусе, јер се на тај начин смањује могућност да додје до зачепљења", нагласио је Марић.

Путник из завејаног аутобуса Драган Маглов рекао је да се не би десило да остану заробљени на путу у снежној вејавици да их полиција зауставила раније и указала на проблем.

"На сву срећу било је солидарности на путу, тако да смо ми путници ишли од камиона до камиона и купили канистер горива, како би могао аутобус да ради", рекао је Маглов.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара