Читај ми!

ВМА дочекује јубилеј са новим програмима

Начелник ВМА проф. др Марјан Новаковић задовољан бројем и квалитетом услуге на ВМА и каже да ће инсистирати да се побољша однос према пацијентима. Највеће листе чекања су на прегледе магнетном резонанцом, док за друге врсте прегледа нема проблема, каже Новаковић.

Највеће листе чекања на Војномедицинској академији су за преглед магнетном резонанцом, а за остале врсте прегледа нема већих проблема изјавио је начелник ВМА проф. др Маријан Новаковић и нагласио да ће учинити све да се однос особља према пацијентима промени.

Новаковић је гостујући у Дневнику РТС-а поводом 169 година постојања Војномедицинске академије да су и запослени задовољни квалитетом услуге на ВМА и да ће увек бити незадовољних пацијената због лошијег односа особља или ако се ред евентуално поремети.

Говорећи о програму вантелесне оплодње Новаковић је истакао да је од идеје до реализације дуг пут и да не зависи све од ВМА.

"Одредили смо простор за то, и у томе имамо изванредну подршку министра одбране Александра Вучића који је препознао проблем беле куге", рекао је начелник ВМА.

Новаковић је рекао да не верује да ће програм почети до краја ове године, али је потврдио да га можемо очекивати до следећег рођендана.

Начелник ВМА је најавио хируршке интензивне неге и рекао да би био срећан када би се реализовала јавна набавка оперативне опреме и лампи.

Говорећи о Јединици за мождани удар, Новаковић је рекао да је она практично спремна и да се ускоро очекује њено отварање.

У Специјалистичкој поликлиници Војномедицинске академије годишње се уради 400.000 прегледа, 4.5 милиона лабораторијских анализа, а више од 25.000 пацијената сваке године буде оперисано.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара