Читај ми!

Вучевић: Лажни акт у случају АТП Војводине

У судском поступку са АТП "Војводином" коришћен или фалсификован или непостојећи документ, изјавио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић представивши документ који на то указује. Реч је о наводном решењу које забрањује ЈГСП-у из Новог сада да пружа станичне услуге на међумесној аутобуској станици.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је јавности представио докуменат који, како је рекао, указује да је у судском поступку са АТП "Војводином" коришћен или фалсификован или непостојећи докуменат.

Вучевић је рекао да се ради о наводном решењу које је издало Министарство за инфраструктуру 2008. године по којем се забрањује Јавном градском саобраћајној предузећу Нови Сад да пружа станичне услугу на међумесној аутобуској станици.

"То решење иако непотписано коришћено је у судском поступку и оно се наводи у образложењу пресуде другостепеног суда", рекао је Вучевић.

Вучевић је нагласио да се тим поводом обратио Министарству саобраћаја који је правни наследник тадашњег Министарства за инфраструктуру са захтевом да се изда потврда ког датума и ко је издао поменуто решење.

"Од Министарства саобраћаја смо добили документ у коме се каже да никада није донето решење о забрани да ЈГСП Нови Сад пружа станичне услуге, нити је потписано ни печатирано од стране тог министарства", рекао је Вучевић.

Градоначелник Новог Сада је истакао да уколико се утврди да у судским списима постоји такво решење са потписом и печатом онда се ради о фалсификату, а уколико постоји то решење без печата и потписа онда је у судском поступку коришћен непостојећи докуменат.

Утврдити аутентичност документа

Конференцији за новинаре на којој је представљен докуменат Министарства саобраћаја који указује на могуће неправилности у поступку присуствовали су и чланови Стручне комисије коју је у циљу утврђивања чињеничног стања везаног за спор са АТП "Војводина" формирала скупштина Новог Сада.

Председница те комисије Маријана Дукић Мијатовић је рекла да је Комисија у својим закључцима истакла да је неопходно утврдити аутентичност докумената који су коришћени у судском поступку.

Члан те комисије адвокат Милан Ђукић је истакао да је спорни акт коришћен и цитиран у пресуди, а да на основу одговора министарства такав акт никада није донет.

"Позивамо све који евентуално поседују поменути акт са потписом и печатом да га представе јавности ради утврђивања његове аутентичности", рекао је Ђукић истакавши да потврда која је стигла од Министарства саобраћаја изазива разумну сумњу у судски поступак.

Члан Стручне комисије Мироје Јовановић је појаснио да је спорно решење о забрани вршења делатности ЈГСП Нови Сад у судске списе дошло у оквиру жалбе коју је АТП "Војводина" уложила на прву првостепену пресуду која је била донета у корист града.

Другостепени орган је цео поступак вратио на поновно разматрање уз напомену да спорно решење није узимано у расправу, јер није потписано.

"Међутим, у другом поступку, другостепени суд узима као валидно поменуто решење и наводи га у пресуди", рекао је Јовановић истичући да не може да објасни како се десило то да се акт који је једном одбачен касније узима као релевантан.

Јовановић је нагласио и да се на решењу јасно види да је оно у АТП стигло из фирме "Манкоп" из Београда и да на њему нема ни потписа ни печата.

Нису скидана средства са рачуна града

На новинарско питање да ли су повериоци АТП "Војводина" на основу принудне наплате данас скинули нека средства са рачуна града, градоначелник Вучевић је рекао, да нису.

Вучевић је поновио да град има разумевање за захтеве запослених који годинама нису добијали плату, али да мисли да међу повериоцима не постоји јединствен став око принудне наплате.

"Неки од њих с правом размишљају шта ће се догодити уколико Касациони суд на основу ревизије донесе другачију одлуку.Тада би сва средства уз камату морала бити враћена граду", рекао је Вучевић, истакавши да ће град сигурно тражити поврат својих средстава уколико Касациони суд промени актуелну одлуку.

Апелациони привредни суд у јануару је потврдио првостепену пресуду по којој град Нови Сад, због непоштовања уговора, кога су 2006. године потписали тадашња градоначелница Новог Сада Маја Гојковић и тадашњи власник АТП "Војводина" Илија Девић, том предузећу треба да плати 1,3 милијарди динара.

Град Нови Сад је упутио захтев за ревизију Врховном касационом суду али то не одлаже извршење другостепене пресуде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара