Читај ми!

Извршитељи и нотари растерећују судије

Јачање система извршитеља и увођење нотаријата растеретиће судије и усмерити их само на суђење, рекао министар Никола Селаковић. Основни циљ извршитеља јесте да директно доприносе ефикасности спровођења правде, каже министар.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић рекао је да ће, јачањем система извршитеља и увођењем нотаријата у српском правосуђу следеће године судије боље обављати свој посао јер ће бити усмерене једино на процес суђења.

Министар Селаковић разговарао је са председником Коморе извршитеља Михаилом Драговићем и његовим сарадницима о даљем напретку те професије која "треба да унапреди ефикасност правосудног система у Србији", наводи се у саопштењу.

Министар је поздравио све напоре извршитеља ради даљег усавршавања и афирмације система извршитеља.

Представници Коморе извршитеља захвалили су се на помоћи министарства у протеклом периоду.

Нагласили су да је Комора извршитеља Србије постала чланица Међународне уније извршитеља у новембру 2012. године, као и да су успоставили добру сарадњу са колегама из региона, истичући да им размена искуства са другим држава омогућава даље усавршавање.

Представници Коморе су од Министарства затражили и помоћ која им је потребна у потенцијално ризичним ситуацијима.

Селаковић их је обавестио да ће у току године Министарство правде и државне управе радити на изградњи предлога Закона о правосудној политици, којим ће бити регулисано и питање неопходне асистенције и заштите извршитеља.

Министар је рекао да се посебна пажња мора посветити потенцијалном ризику од стварања картела извршитеља, као и да се не сме дозволити да грађани перципирају извршитеље као утериваче дугове.

"Основни циљ извршитеља јесте да директно доприносе ефикасности спровођења правде", каже Никола Селаковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије