Читај ми!

Изостао шаховски дуел у Хагу

Оливер Антић рекао да Војислав Шешељ није дошао на састанак са њим у Схевенингену јер је играо шах. Антић разговарао са држављанима Србије који се налазе у притвору у Хагу, као и са председником Хашког трибунала Теодором Мероном.

Војислав Шешељ се није састао са саветником председника Србија Оливером Антићем јер је играо шах, рекао је Антић новинарима у Хагу.

"Ја сам му поручио, пошто водим 2:0 против њега, да може слободно да понесе и шах, па да буде реванш, али он није дошао, можда ће данас. Позван је и данас, без предрасуда и ако могу нешто да помогнем, сигурно ћу му помоћи, као и сваком нашем грађанину", рекао је Антић.

Јуче сам примио све који су на списку, свако је имао времена од наших оптужених и окривљених да разговара колико је хтео и свима су дати чак и неки правни савети. Саслушао сам њихове проблеме и жеље и, ако нешто држава може, ми ћемо то, у складу са законом, учинити, истакао је Антић.

Правни саветник председника Србије и Министарства спољних послова Оливер Антић оценио је успешним разговор о могућностима побољшања услова за оптужене и осуђене држављане Србије, који је имао са председником Хашког трибунала, америчким судијом Тедором Мероном

Судија Мерон је, мимо обичаја, своје саговорнике, професора Антића и амбасадора Србије у Холандији Чедомира Радојковића са сарадницима, испратио до самог излаза из зграде суда.

"Био је то отворен разговор, он је био изненађен и у једној мери одушевљен, јер смо изнели аргументе, потпуно отворено, и свако је дао свој допринос том успешном састанку. Ми ћемо видети шта може даље да се учини на општем плану побољшања услова за наше оптужене и осуђене", рекао је Антић новинарима у Хагу.

Антић је у понедељак разговарао са главним тужиоцем Сержом Брамерцом, а јуче је посетио оптужене и осуђене држављане Србије у Притворској једници УН у Схевенингену. Нова посета притвореницима предвиђена је за данас.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара