Ватерполисти Србије против Румуније за седмо место на Европском првенству (15.00, РТС2)

Ватерполо репрезентација Србије игра од 15.00 сати у Загребу против селекције Румуније утакмицу за седмо место на Европском првенству. Директан пренос је на Другом програму РТС-а.

Ватерполисти Србије против Румуније за седмо место на Европском првенству (15.00, РТС2) Ватерполисти Србије против Румуније за седмо место на Европском првенству (15.00, РТС2)

Након што је у четвртфиналу Европског првенства изгубила од Мађарске и остала без медаље на трећем шампионату Европе заредом, репрезентација Србије је поражена и од Грчке у полуфиналу доигравања за пласман од петог до осмог места, па ће такмичење у Загребу данас окончати дуелом за седму позицију.

Противник је Румунија, која је прву фазу надметања завршила без пораза и на првом месту гупе Д Друге дивизије. Румуни су у осмини финала (плеј-офу) били бољи од Грузије резултатом 18:11, али су убедљиво поражени од Шпаније (24:7) у четвртфиналу, а потом и од Црне Горе (18:11) у првом мечу доигравања за пласма од петог до осмог места.

"Делфини" су такође лако, уз три убедљиве победе над Израелом, Немачком и Малтом у групи Ц Друге дивизије, изборили пласман у осмину финала (плеј-оф), где су надиграли Француску и прошли у четвртфинале, али је борба за медаљу на шампионату Европе ту и завршена.

Доигравање за репрезентацију Србије нема никакав резултатски значај пошто ће пласман на Олимпијске игре у Паризу са првенства Европе изборити само шампион, док су "делфини" и пре почетка турнира обезбедили учешће на Светском првенству у Дохи.

Селектор Србије Урош Стевановић у Хрватској може да рачуна на 15 ватерполиста. На Европско првенство су отпутовали: Бранислав Митровић (Туркоан), Радослав Филиповић (Орадеа), Душан Мандић (Ференцварош), Виктор Рашовић (Ноази ла Сек), Никола Јакшић (Нови Београд), Сава Ранђеловић (Вашаш), Радомир Драшовић (Нови Београд), Петар Јакшић (Партизан), Страхиња Рашовић (Вашаш), Марко Радуловић (Нови Београд), Никола Лукић (Нови Београд), Вук Милојевић (Црвена звезда), Немања Убовић (Вуљагмени), Немања Вицо (Приморац) и Ђорђе Лазић (Бреша).

Хрватска и Шпанија у финалу

Данас су на програму и утакмица за бронзану медаљу и финале Европског првенства. У 16.30 почиње дуел за треће место између Мађарске и Италије, док ће се од 20.15 за титулу шампиона Европе борити домаћин Хрватска и Шпанија.

Селекција Хрватске брани трофеј освојен пре две године у Сплиту, а покушаће да освоји трећу европску титулу јер су Хрвати претходно били најбољи и 2010, такође на домаћем базену у Загребу.

Шпанија ће играти своје четврто финале Европског првенства, али никада није била првак. Губила је у утакмицама за трофеј од Југославије 1991, од Србије 2018, те од Мађарске 2020. године.

Доигравање за пласман од петог до осмог места:

Полуфинале доигравања (недеља):
Србија - Грчка 10:12
Румунија - Црна Гора 11:18

Утакмица за седмо место (уторак):
Србија - Румунија 15.00

Утакмица за пето место (уторак):
Грчка - Црна Гора 18.30

Утакмица за треће место (уторак):
Мађарска - Италија 16.30

Финале (уторак):
Хрватска - Шпанија 20.15

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво