Ватерполисти Србије изгубили и од Грчке - остаје борба за седмо место у Загребу

Ватерполисти Србије изгубили су од Грчке резултатом 12:10 у полуфиналу доигравања за пласман од петог до осмог места на Европском првенству у Загребу. Селексији Србије у уторак следи меч за седмо место.

Након што је у четвртфиналу Европског првенства у Загребу изгубила од Мађарске и остала без медаље на трећем шампионату Европе заредом, репрезентација Србије је поражена и од Грчке у полуфиналу доигравања за пласман од петог до осмог места, па јој у уторак предстоји борба за седму позицију.

Српски ватерполисти су били бољи у првој четвртини коју су завршили вођством 5:3, али су у другој свега два пута погодили мрежу, па су Грци до краја полувремена надокнадили два гола заостатка - 7:7.

Након неефикасног и тврдог трећег периода (1:1), изједначено је било и пред улазак у одлучујућих осам минута, али су Грци били много прибранији у кључним моментима, нанизали су три гола и повели 11:8, што српски ватерполисти нису могли да надокнаде.

Србија је поготком завршила само четири од укупно 11 напада са играчем више, док су ватерполисти из Грчке били много ефикаснији када изборе искључење - 6/9.

Највише голова за Србију постигао је Душан Мандић - три. По два пута су били прецизни Радуловић и Лазић, а међу стрелце су се уписали још само Рашовић, Ранђеловић и Лукић.

У репрезентацији Грчке најбољи су били Јанис Фунтулис и Константинос Генидуниас који су постигли по три гола.

За седмо место против пораженог из дуела Црне Горе и Румуније

У другом полуфиналу доигравања, које је на програму данас од 20.15, играју Црна Гора и Румунија. Србија ће у уторак од 15.00 сати играти утакмицу за седмо место против лошијег из тог дуела.

Доигравање за репрезентацију Србије нема никакав резултатски значај пошто ће пласман на Олимпијске игре у Паризу са првенства Европе изборити само шампион односно финалиста уколико турнир освоје Мађари који већ имају оверену визу за Париз.

Три најбоља национална тима са Европског шампионата иду на Светско првенство, чији је домаћин Доха од 2. до 18. фебруара наредне године, али је Србија, уз Мађарску, Грчку, Шпанију, Италију и Француску, раније већ обезбедила пласман на шампионат света.

Европско првенство, доигравање за пласман од петог до осмог места:

Полуфинале доигравања (недеља):
Србија - Грчка 10:12
Румунија - Црна Гора 20.15

Утакмица за седмо место (уторак):
Поражени у полуфиналу 15.00

Утакмица за пето место (уторак):
Победници полуфинала 18.30

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво