Ватерполисти Шпаније и Хрватске у финалу Европског првенства

Финале Европског првенства у Загребу играће у уторак ватерполисти Шпаније и Хрватске. Шпанци су у полуфиналу победили Италију резултатом 7:4, док је Хрватска пред својим навијачима била боља од Мађарске са 11:8.

Шпанија ће у Загребу имати прилику да освоји своју прву европску титулу, пошто је у полуфиналу Европског првенства надиграла селекцију Италије резултатом 7:4.

Доминантни су били Шпанци у базену и већ након три четвртине имали убедљивих 5:1. Италијани су смогли снаге да смање заостатак, али је за преокрет било касно.

Најзаслужнији за тријумф "црвене фурије" је голман Унај Агире који је одбранио чак 14 од укупно 18 шутева ватерполиста Италије.

Шпанија ће у Загребу играти своје четврто финале Европског првенства, али никада није била првак. Губила је у утакмицама за трофеј од Југославије 1991, од Србије 2018, те од Мађарске 2020. године.

Хрватска боља од Мађарске у другом полуфиналу

Шпанци ће се у уторак за пехар борити против Хрватске пошто је бранилац титуле и домаћин шампионата Европе савладао Мађарску у другом полуфиналу које је било много узбудљивије од првог.

Након првог полувремена на семафору је писало 4:2 за Хрвате. Мађарска је до почетка последњег периода смањила заостатак на 7:6, али су домаћи брзо постигли три гола у низу, повели 9:6 и решили питање победника.

Хрватску су до победе предводили Јерко Маринић Крагић са три и Лорен Фатовић са два постигнута гола. Код Мађара су најефикаснији били Адам Нађ и Вендел Вигвари са по три гола.

Селекција Хрватске брани трофеј освојен пре две године у Сплиту, а покушаће да освоји трећу европску титулу јер су Хрвати претходно били најбољи и 2010, такође на домаћем терену у Загребу.

Финале Европског првенства на програму је у уторак од 20.15, док ће дуел за бронзану медаљу почети у 16.30.

Раније данас, ватерполисти Србије су изгубили од Грчке резултатом 12:10 у полуфиналу доигравања за пласман од петог до осмог места, па "делфинима" у уторак следи меч за седму позицију.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво