Читај ми!

Митровић: Дали смо максимум; Рашовић: Искорак у односу на прошлу годину

Голман ватерполо репрезентације Србије Бранислав Митровић истакао је после пораза од Шпаније у мечу за треће место на Светском првенству да је била приметна велика жеља играча Србије да освоје медаљу, али да се за то нису питали само "делфини".

Ватерполисти Србије нису успели да освоје бронзану медаљу на Светском првенству у Фукуоки.

"Видела се велика жеља да освојимо медаљу и то ме чини задовољним. Али, не питамо се само ми. Покушали смо да Шпанце ухватимо ако су немотивисани после пораза од Мађара, али то се није догодило", рекао је голман српске ватерполо репрезентације Бранислав Митровић после пораза од Шпаније

Ривал Шпанија била је боља екипа и заслужено тријумфовала у мечу за треће место са 9:6.

"Имали су сјајан дан у одбрани за коју нисмо имали решење. Дали смо максимум у овом тренутку. Верујем да можемо много боље. Ако овако наставимо да радимо, да се бодримо, да будемо тим као што смо били овде, онда можемо да се надамо борбама за медаљу", истакао је најискуснији српски репрезентативац, голман Митровић. 

Најбољи стрелац првенства са 25 голова Страхиња Рашовић рекао је да остаје жал за медаљом, али да је чињеница да је направљен искорак у односу на прошлу годину.

"Тада смо били пети на Светском, девети на Европском, а овде смо играли за медаљу. На правом смо путу, није мала ствар бити четврти. За све нас, а посебно за младе играче ово је велико искуство. Бићемо још бољи. Остаје жал за медаљом, али све је то део процеса у којем се налазимо. Идемо напред. Што се тиче титуле најбољег стрелца увек говорим како је ватерполо колективан спорт у којем снагом колектива искоче појединци. Дугујем захвалност тиму и тренерима јер да њих није било, не би ни било ових голова", поручио је Рашовић.

Марко Радуловић рекао је да је разочаран јер овај тим никада не сме да буде задовољан четвртим местом и увек само медаља мора да буде у глави.

"Нећемо менталитет четвртог места. Имали смо на првенству добрих тренутака, али смо на крају пали. Били смо борбени, сви смо дали максимум и честитам екипи. Показали смо да имамо квалитет за медаљу. Спремаћемо се, бићемо још бољи и очекујем у скорије време жељени резултат", истакао је Радуловић.

недеља, 10. децембар 2023.
4° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу