Читај ми!

Ђоковић: Најважнији циљ ми је златна медаља на Олимпијским играма у Паризу

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да жели да игра на Олимпијским играма у Лос Анђелесу, које ће бити одржане 2028. године, као и то да му је главни циљ ове године златна медаља у Паризу.

Ђоковић је Мадриду добио награду Лауреус за најбољег спортисту света у 2023. години. Ово признање је већ освајао 2012, 2015, 2016, 2019. године.

"Мој најважнији циљ у овој години је златна медаља на Олимпијским играма у Паризу. Верујем да је то могуће, да не верујем, не бих ни играо. Увек морате да верујете да је све могуће у животу. Ко зна да ли ћу поново имати такву шансу. Желим да учествујем на Олимпијским играма у Лос Анђелесу 2028. године, али никада не знате шта ће се десити", рекао је Ђоковић.

Српски тенисер је шпанским медијима објаснио зашто је одлучио да пропусти мастерс у Мадриду.

"Припремам тело за Ролан Гарос, Вимблдон, Олимпијске игре у Паризу и Ју-Ес опен. Овај период је изузетно важан за мене. Планирам да учествујем на мастерсу у Риму за две недеље. Надам се да ћу догодине играти у Мадриду", додао је најбољи тенисер света.

Ђоковић је истакао да поштује Рафаела Надала, те да му је Шпанац најважнији ривал.

"Надал је добра особа и легенда нашег спорта. Он је мој најважнији ривал током каријере. Надам се да ћу бар још једном играти против њега. У овом тренутку не могу дати никакву прогнозу, али невероватно је шта је све урадио у својој каријери, као спортиста, али и са својом супругом и фондацијом јер је инспирисао много младих широм света", навео је Ђоковић.

Ђоковић је освојио Лауреус награду у конкуренцији фудбалера Ерлинга Холанда и Лионела Месија, атлетичара Монда Дуплантиса и Ное Лајлса и возача Формуле 1 Макса Ферстапена.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво