Читај ми!

Ђоковић против Руда наставља поход ка трећој титули у Монте Карлу

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић састаје се са Норвежанином Каспером Рудом у полуфиналу мастерса у Монте Карлу. Меч би требало да почне око 16.00 часова, а најважнија дешавања можете пратити на нашем порталу.

Ђоковић против Руда наставља поход ка трећој титули у Монте Карлу Ђоковић против Руда наставља поход ка трећој титули у Монте Карлу

Упркос томе што је Ђоковић победом на Алексом Де Минором стигао до полуфинала без изугбљеног сета, јасно је да његова игра није на највишем нивоу и да је још увек у фази припрема за оне најважније мечеве који га очекују у наставку сезоне.

Мучио је Аустралијанац поприлично српског тенисера преко два сата и показао да се налази у доброј форми, али није успео да се озбиљније приближи изненађењу.

Нарочито је занимљив био други сет у ком је виђено шест узастопних брејкова. 

Као и против Лоренца Мусетија, видело се да Ђоковићу не прија превише жега у Монте Карлу, која је условила његово неуобичајено слабо кретање.

Ђоковић је био свестан да није одиграо на свом препознатљивом ниову и након меча је изјавио да се није добро осећао, те да је дуел био "ружан".

Међутим, први рекет света успео је да дође до још једне победе и новог полуфинала у ком ће се састати са Каспером Рудом.

Норвежанин је у четвртфиналу био бољи од Француза Ига Амбера, савладавши 15. играча на свету са 2:1, чиме је изгубио први сет на турниру.

Пре тога је без већих проблема савладао Хуберта Хуркача и Алехандра Табила.

Досадашњи сусрети Ђоковића и Руда

Први и десети тенисер света одиграли су до сада пет дуела, а спрски играч је тријумфовао у сваком од њих, без изгубљеног сета.

Најзначајнији од тих пет сусрета био је прошлогодишњи на Ролан Гаросу када је Ђоковић у финалу славио са 3:0 у сетовима и дошао до треће титуле на другом гренд слему у сезони.

Пре тога су се састали у финалу завршног турнира у Торину 2022. године, када је Ђоковић био бољи у два сета.

Одиграли су и два полуфинала мастерса у Риму 2020. и 2022. године, уз још један сусрет на завршном турниру пре три године.

Норвежанин дакле осим прве победе чека и на први освојени сет против Ђоковића који је се бори за трећи трофеј у Монте Карлу.

У другом полуфиналу састају се Стефанос Циципас и Јаник Синер.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво