Хачанов немоћан, Циципас у полуфиналу мастерса у Монте Карлу

Грчки тенисер Стефанос Циципас победио је Руса Карена Хачанова резултатом 2:0 у сетовима (6:4, 6:2) и пласирао се у полуфинале мастерса у Монте Карлу.

Хачанов немоћан, Циципас у полуфиналу мастерса у Монте Карлу Хачанов немоћан, Циципас у полуфиналу мастерса у Монте Карлу

Мучи се Стефанос Циципас од почетка 2024. Још увек је без трофеја, изгубио је место међу десет најбољих на АТП листи, а до јуче му је најзапаженији резултат у сезони било полуфинале турнира из серије 250 у Лос Кабосу, али у Монте Карлу показује да је на путу повратка у форму.

Најбољи грчки тенисер је у четвртфиналу рутински савладао данас немоћног Карена Хачанова, па ће у полуфиналу турнира који је освојио 2021. и 2022. године играти против бољег из дуела Јаника Синера и Холгера Рунеа.

Већ прва три гема на мечу завршена су брејком - један је узео Хачанов, а два Циципас. Грк је након размене брејкова, у којој је боље прошао, први освојио гем на свој сервис и повео са 3:1.

Рано стечена предност била је довољна Циципасу да приведе сет крају, мада је Хачанов у шестом гему могао до брејка, али је пропустио једину прилику која му се указала.

Индиспонирани руски тенисер се још крајем првог сета жалио на повреду због које је затражио помоћ доктора, али је успео да остане на терену и парира Циципасу све до петог гема другог сета када је Грк дошао до брејка и повео са 3:2.

Испоставило се да су то и последњи трзаји Хачанова који није имао снаге за преокрет. Циципас је освојио и наредна три гема, укључујући један у којем Рус на свој сервис није узео ни поен.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво